Inzameling door diaconie voor de
Voedsel- en Kledingbank

EIBERGEN/REKKEN - Er is weer een inzameling voor de Voedsel- en Kledingbank, door de Protestantse Gemeente Eibergen-Rekken. 

Op dinsdag 3 mei houdt de diaconie van de Protestantse Kerk Eibergen-Rekken haar maandelijkse inzameling voor de voedselbank in Lichtenvoorde en voor de kledingbank in Winterswijk. De voedselbank heeft steeds meer moeite om de wekelijkse pakketten voor de cliënten te vullen. Dat komt enerzijds omdat veel supermarkten het beleid hebben om zo weinig mogelijk voedsel over te houden om verspilling te voorkomen. Overigens is dat een loffelijk streven, maar de voedselbanken krijgen daarom minder levensmiddelen en moeten soms zelf eten kopen.
Anderzijds stijgt het aantal Oekraïense vluchtelingen, ook zij moeten een beroep kunnen doen op de voedselbank. Zij vragen daarom of men wil helpen met een bijdrage in de vorm van houdbaar voedsel zoals blikken en potten groente, pakken en blikken soep, koffie en thee, pasta of rijst et cetera. Ook toiletartikelen zoals shampoo, tandpasta, douchegel en maandverband zijn welkom.

Met de bijdragen kunnen de pakketten worden aangevuld. Om de energiekosten voor de hal in Lichtenvoorde en de stijgende benzinekosten voor de bussen die de pakketten van Lichtenvoorde naar de uitgiftepunten brengen te betalen kan men ook financieel bijdragen. Er staat een collectebus klaar in de consistorie.

Kledingbank
Schone, liefst eigentijdse kleding kan men komen brengen, evenals gordijnen, handdoeken en beddengoed. Gevraagd wordt om alles goed te verpakken in plastic zakken. De inzameling vindt plaats in de consistorie van de Oude Mattheüs aan de Grotestraat in Eibergen. Er staan vrijwilligers klaar van 10.00 tot 11.30 uur om de spullen in ontvangst te nemen. Zij hopen weer op een grote opbrengst.

Voor meer informatie kan men terecht op de websites van de kledingbank of voedselbank.

www.kledingbankwinterswijk.nl
www.voedselbankachterhoek.nl