Kinderen van IKC Het Simmelink lopen hard voor kinderen die niet naar school kunnen. Foto: PR
Kinderen van IKC Het Simmelink lopen hard voor kinderen die niet naar school kunnen. Foto: PR

IKC Het Simmelink rent voor
Delta Wereldscholen

EIBERGEN - De kinderen van IKC Het Simmelink renden vrijdag de benen uit het lijf voor kinderen in arme landen die niet naar school kunnen.

De directeur van het IKC Het Simmelink zegt tegen de kinderen: "Ik ga fietsen voor geld!" Zegt een leerling: "Ben je soms profwielrenner geworden of zo?" De directeur antwoordt: "Nee, het geld is voor kinderen in arme landen die niet naar school kunnen."
Delta Wereldscholen zamelt geld in voor haar partnerscholen in Malawi, Mwena (Kenia) en Samundradevi (Nepal). En de directeur van het Eibergse IKC gaat daarvoor de Mont Ventoux op fietsen met zijn collega's. Nou, daar wilden de kinderen van Het Simmelink wel voor hardlopen.
Op vrijdag 22 april was er dus, tijdens de Koningsspelen, een fantastische sponsorloop. Het weer was goed en de sfeer geweldig. Alle kinderen liepen bij elkaar wel meer dan 1300 rondjes rond de school en door de wijk. Na de meivakantie wordt het geld opgehaald en kan er gedoneerd worden. Hoe hoog het bedrag is, blijft nog even een verrassing, maar de actie is nu al meer dan geslaagd.

https://steunactie.nl/actie/mont-ventoux-challenge-2022/ ferdy-masselink/-7548/-15985