De Oude Mattheus, aangelicht in de kleuren van Oekraïne, geel en blauw. Foto: Dick Lammers

De Oude Mattheus, aangelicht in de kleuren van Oekraïne, geel en blauw. Foto: Dick Lammers 

Slotakkoord voor zangdienst in de Oude Mattheüs

EIBERGEN -  In de Oude MattheĆ¼s in Eibergen vindt op zondagavond 1 mei weer eens een zangdienst plaats. Voor de Werkgroep Zangdiensten van de Protestantse Gemeente Eibergen-Rekken is het, na twee jaar, weer mogelijk om een zangdienst te organiseren. 

Het belooft een mooie en bijzondere zangdienst te worden, al heeft deze zangdienst ook een schaduwrandje. Na negentien jaar komt er namelijk een einde aan het fenomeen zangdiensten. Om deze dienst op grootse wijze uit te luiden heeft men opnieuw het Aaltens Christelijk Mannenkoor bereid gevonden medewerking te verlenen.
Gezien de vele positieve reacties bij eerdere optredens, zal de komst van dit mannenkoor opnieuw voor veel bijval zorgen. Zangliefhebbers kunnen genieten van de uitvoerende werken van het koor, maar de bezoeker krijgt zeker de gelegenheid om mee te zingen.
Het koor wordt gedirigeerd door Susanna Veerman. Pianobegeleiding is in handen van Yvonne Beeftink. De samenzang wordt op het orgel begeleid door Gijs van Schoonhoven. De leden van de werkgroep hebben deze avond de leiding. De werkgroep hoopt, op deze eerste zondag in mei, vele zangliefhebbers te mogen verwelkomen.

De zangdienst begint om 19.00 uur. Ook ligt er voor de bezoekers een liturgie klaar.