Een trotse burgemeester Bronsvoort met de gedecoreerden. Rechts Eddie te Woerd. Foto: Marcel Houwer

Een trotse burgemeester Bronsvoort met de gedecoreerden. Rechts Eddie te Woerd. Foto: Marcel Houwer

Eddie te Woerd geridderd in de Orde van Oranje-Nassau

OOST GELRE - In het stadhuis van Groenlo heeft burgemeester Annette Bronsvoort van gemeente Oost Gelre dinsdagochtend drie koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Onder de gedecoreerden: Eddie te Woerd uit Lichtenvoorde die vooral in het Beltrumse verenigingsleven geen onbekende is. Te Woerd werd geridderd in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn vrijwilligerswerk.

De 66-jarige Eddie te Woerd is in de jaren 80 acht jaar voorzitter en vice-voorzitter geweest van de vereniging Losse Flodders. Deze vereniging organiseerde allerlei evenementen zoals een veldloop, trekkertrek, dropping en zeskamp. Ook was Te Woerd betrokken bij de Wielerronde van Beltrum en mede-oprichter van de zaalvoetbalcompetitie Paklack. Sinds 1989 is hij oprichter, voorzitter, speaker en vrijwilliger van de Stichting Survivalrun Beltrum. “Vanaf het begin bent u betrokken bij het organiseren van de survivalsport in Beltrum. De sport werd een van de snelst groeiende sporten van Nederland”, vertelt de burgemeester. “Mede door uw inzet kon Beltrum uitgroeien tot de bakermat van de survivalrunsport in Nederland.” Te Woerd is oprichter en voorzitter van de Survivalrunbond Nederland. “U opereert landelijk als vrijwilliger voor de Survivalrunbond Nederland (SBN). In de loop van de jaren is de SBN gegroeid tot een bond met meer dan 13.000 leden en 100 aangesloten organisaties in 2021.” 

Dat sport een belangrijk deel is van zijn leven is wel duidelijk. Te Woerd is van 2006 tot 2013 actief geweest voor de sponsorcommissie ZPC Livo/actie behoud zwembad Meekenesch in Lichtenvoorde en heeft zich jarenlang ingezet voor de sponsorcommissie van zwem- en poloclub Livo. Ook is hij actief als secretaris voor de Werkgroep Wonen en Werken Oost Gelre.
Naast Te Woerd werden in Oost Gelre ook inwoners Johnny Cuppers en Wouter Ribbers onderscheiden.