Exposities in de OLV Tenhemelopnemingkerk Beltrum

Exposities in de OLV Tenhemelopnemingkerk Beltrum

BELTRUM - De Dodenherdenking op 4 mei bij het oorlogsmonument op het Mariaplein is een moment om stil te staan bij de oorlogsslachtoffers uit eigen omgeving. Maar dit jaar ook om stil te staan bij de strijd in de Oekraïne wetende dat daar vele slachtoffers zijn gevallen en nog vallen.

Bij het zien van de verschrikkelijke beelden dag in dag uit, is het besef er waarschijnlijk des te meer, wat het betekent in vrijheid te kunnen leven. Daarom worden allen herdacht, die hun leven gaven om de vrijheid voor ons mogelijk te maken. Met een mini-concert van Muziekvereniging Concordia in het kader van haar honderdjarig bestaan en het leggen van diverse kransen bij het monument.

Exposities
In de week na de herdenking zijn er van 9 tot en met 12 mei twee exposities in deze Beltrumse kerk. Het betreft wee exposities in de kerk in het kader van de Bevrijding. Er worden persoonlijke verhalen van toen verbonden met verhalen van nu. Het zijn verhalen van mensen die zelf hebben ervaren dat vrijheid niet vanzelfsprekend is.

Deze expositie zijn: ‘Kind van de Vrijheid’ en ‘Sporen van de Vrijheid’. Vanwege de schoolvakantie heeft de organisatie (4/5 mei commissie Beltrum) gemeend deze een week na 4/5 mei naar Beltrum te halen. Woensdag 11 mei worden alle schoolkinderen en de bewoners van Hassinkhof getrakteerd op een vrijheidsgebakje. Er is voor de kinderen, bewoners Hassinkhof en bezoekers van de exposities ook een appel (Appeltjes van Oranje).

Beide exposities zijn op genoemde dagen van 13.30 tot 16.00 uur gratis te bezoeken.