Programmeer een racegame in BIEBlab. Foto: PR/Bibliotheek Oost-Achterhoek
Programmeer een racegame in BIEBlab. Foto: PR/Bibliotheek Oost-Achterhoek

Programmeer een racegame in BIEBlab

BERKELLAND – Op 4 mei (Ruurlo) en 11 mei (Eibergen) komen alle fans van Max Verstappen én alle programmeerfans aan hun trekken in het BIEBlab. De deelnemers kunnen namelijk leren hoe ze zelf een racegame kunnen programmeren. In beide vestigingen begint het BIEBlab om 15.00 uur. Het aanmelden gaat via de site www.oostachterhoek.nl/BIEBlab of telefonisch op 088-0062929 en de deelnamekosten bedragen 2,50 euro. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

Programmeer een racegame
Hou je ook van gamen en zou je zelf ook wel eens een game willen maken? In deze workshop ga je aan de slag met Scratch. Je programmeert een racegame met verschillende levels. Daarna kun je de games echt gaan spelen.

Samenwerking Bibliotheek en ‘Culturije’
Twee keer per maand worden er in twee vestigingen in Berkelland activiteiten in het kader van BIEBlab georganiseerd. In Ruurlo is dat op de eerste en derde woensdag van de maand, in Eibergen op de tweede en vierde woensdag in de maand. De ene keer verzorgt ‘Culturije' het programma, de andere keer is de Bibliotheek Oost-Achterhoek verantwoordelijk voor de invulling van de dag.