Vollemaanwandeling. Foto: Staatsbosbeheer/Marco van de Burgwal
Vollemaanwandeling. Foto: Staatsbosbeheer/Marco van de Burgwal

Vollemaanwandeling nu ook in Neede

NEEDE - Bij volle maan de natuur in? Sinds kort kan het in Neede, Staatsbosbeheer start met het organiseren van vollemaanwandelingen in het Needse Achterveld.

Bij een excursie met een boswachter denk je misschien niet meteen aan een vollemaanwandeling. Toch kan het binnenkort. Staatsbosbeheer organiseert met regelmaat vollemaanwandelingen in het hele land, en nu ook in de Achterhoek. In het Needse Achterveld om precies te zijn.

Donker en stil in het Needse Achterveld
Het Needse Achterveld is een mooi stil en donker natuurgebied. Daarom bij uitstek een gebied voor vollemaanwandelingen. Zo'n wandeling begint tijdens zonsondergang, waarna langzaam de maan zal opkomen. Een excursie om even de natuur volop te beleven met alle zintuigen. Er wordt ook wat verteld over het natuurgebied en de maan, maar ervaren en beleven is het belangrijkste bij deze excursie.

Eerste vollemaanwandeling in mei
Binnenkort is de eerste vollemaanwandeling in het Needse Achterveld, op zondag 15 mei. Er is nog plek, men kan zich hiervoor aanmelden bij Staatsbosbeheer: achterhoek@staatsbosbeheer.nl of www.staatsbosbeheer.nl.