De museumboerderij van museum De Scheper. Foto: PR/Peter Koopmanschap
De museumboerderij van museum De Scheper. Foto: PR/Peter Koopmanschap

Kaarden, spinnen en weven in museumboerderij De Scheper

Kaarden, spinnen en weven in De Scheper

EIBERGEN - Wie heeft er thuis nog een spinnewiel staan en er weleens aan gedacht deze te gebruiken, maar wist niet hoe? Op acht zaterdagmiddagen organiseert museum de Scheper workshops voor aankomende spinsters of spinners. Linda en Inez starten de serie workshops op zaterdagmiddag 7 mei op de deel van museumboerderij de Vuurrever.

Zij beginnen met een demonstratie wol spinnen en laten de deelnemers zien hoe men van ruwe schapenwol mooie garens kan spinnen om te breien, haken of weven. Er wordt wol gekaard; het is ook mogelijk om zélf te proberen met de spintol te draaien, te kaarden of het spinnewiel te trappen. Linda en Inez helpen daarmee.

De workshops worden gehouden op de volgende zaterdagmiddagen: 7 mei, 18 juni, 2 juli, 6 augustus, 3 september, 24 september, 22 oktober en 12 november. Inloop kan zonder reservering vanaf 13.00 uur op de deel van de Vuurrever, te bereiken via het pleintje voor de museumvilla. De kosten bedragen 3 euro per persoon, inclusief een drankje (koffie/thee/frisdrank) en materialen, contant te voldoen.


www.museumdescheper.nl