Geschminkt door een vrijwilliger van het Kinderdagkamp Eibergen. Foto: Rob Stevens
Geschminkt door een vrijwilliger van het Kinderdagkamp Eibergen. Foto: Rob Stevens

Kinderdagkamp Eibergen op Oranjemarkt: vol

Kinderdagkamp Eibergen op Oranjemarkt: vol

EIBERGEN - Woensdag 27 april stond een groot deel van Eibergen in het teken van de Oranjemarkt. Een vrijmarkt waar particulieren, ondernemers, verenigingen en stichtingen van alles te koop, te huur of ter informatie aanbieden. Eén van de kramen op de markt was van de Stichting Kinderdagkamp Eibergen. Voor hen traditioneel hét startmoment van de inschrijving voor het dagkamp in augustus van dat jaar.

Door Rob Stevens

Jaarlijks hebben ruim honderd kinderen de laatste week van de zomervakantie plezier rond de blokhut van scoutinggroep Skoltaro in het Slingebos in Eibergen. Het maximum aantal kinderen dat kan meedoen is 125. Het kinderdagkamp is een succesvol evenement, tijdens de Oranjemarkt liep de inschrijving meteen vol.
In de kraam van het kinderdagkamp op de Oranjemarkt konden kinderen zich door vrijwilligers van het dagkamp laten schminken.
De stichting is financieel zelfstandig en draait op donateurs. In de kraam kon men zich woensdag aanmelden als donateur. Tijdens het dagkamp zelf laat de middenstand zich veelal ook van de gulle kant zien.

Spannend
Elk jaar staat een ander spannend thema centraal. Vorig jaar stond de week in het teken van de bescherming van het HVO, het ‘High Valuable Object’, onmisbaar voor een goed werkend internet in Eibergen. De kinderen hadden gezamenlijk de opdracht dit apparaat te beschermen tegen de LIPS (Leu In Pak) die het wilden verwoesten. Daarvoor kregen de kinderen een communicatietraining waarbij zij zelf een blikjestelefoon maakten, morsecodes ontcijferden en geheimtalen bedachten.

Er is plaats voor 125 kinderen in het kinderdagkamp. Tijdens de Oranjemarkt liep het storm, de inschrijving is dus vol. Kinderen die zich nu aanmelden komen op de reservelijst.


www.kdkeibergen.nl