Mart Hillen. Foto: Dutchfoto
Mart Hillen. Foto: Dutchfoto

Benefietavond voor Oekraïne in Open Luchttheater Eibergen

EIBERGEN - Met als inzet zomerkleding aan kunnen bieden aan Oekraïense vluchtelingen die in Berkelland zijn neergestreken is er 25 mei een benefietavond in Open Lucht Theater in Eibergen. Met een variëteit optredens kunnen de bezoekers genieten van een mooie avond en tegelijk de Oekraïners in Berkelland steunen.

Op het programma staan woensdag 25 mei onder meer optredens van de Voice Kids winnares van 2013 Laura van Kaam, de Fountainheads, de bekende gitaarvirtuoos Mart Hillen en een Oekraïens koor. Op de veiling worden mooie items aangeboden.

Het theater gaat om 19.30 uur open, het programma start om 20.00 uur. Kaarten voor de benefietavond kosten 15 euro per stuk. De opbrengst komt geheel ten goede aan de vluchtelingen die in Berkelland momenteel worden opgevangen in Ruurlo, Geesteren en Eibergen.
De organisatie van deze avond is in handen van Rotaryclub Neede. Het Openlucht Theater Eibergen stelt het theater hiervoor kosteloos ter beschikking. Een aantal partners heeft het mogelijk gemaakt een zeer gevarieerd aantrekkelijk programma samen te stellen.
Fans van Laura van Kaam kunnen haar nieuwste werk live beluisteren. Laura van Kaam is in deze regio opgegroeid. Vanaf 2015 treedt Van Kaam solo op in haar eigen theaterprogramma's en in 2016 onder meer op de Zwarte Cross. Begin april zag haar eerste EP het licht. Jan-Henk Bouman en Wim van Rooijen zetten als de Fountainheads met hun optreden ‘Nooit Normaal’ theaters graag in de fik. Het zijn trendverkenners die met een sneltreinvaart onderwerpen aansnijden die leiden tot een prettige staat van ongerustheid. Mart Hillen is één van de weinige muzikanten die één gitaar kunnen laten klinken als een héle band. Hij is weer genomineerd als beste akoestische gitarist van de Benelux. Op zijn website kan men op hem stemmen. Het Oekraïens koor bestaat uit veertig gevluchte moeders en kinderen die nog maar een aantal weken geleden in Nederland arriveerden.
Op de veiling worden onder meer een T-shirt (maatje XL) van Bennie Jolink en kaartjes voor Ajax en de zwarte cross geveild. De andere geveilde items zijn op de website van www.rotary.nl/neede te vinden.

Kaarten voor deze avond kunnen besteld worden via de ticketshop van het Openlucht Theater. Van de opbrengst worden bonnen voor zomerkleding aangeschaft voor de Oekraïense vluchtelingen in Berkelland. Velen van hen hebben immers huis en haard in alle haast achter zich moeten laten. Voor meer info over de veiling kan men kijken op de website van de Rotary Neede.

openluchttheater eibergen.nl (Tickets)

www.rotary.nl/neede

Laura van Kaam. Foto: PR