Trots naar het galafeest van MAxX. Foto: PR

Trots naar het galafeest van MAxX. Foto: PR

NEEDE - De leerlingen van MaxX krijgen op woensdag 22 juni hun welverdiende diploma uitgereikt. Ze worden daartoe feestelijk onthaald op MaxX om hun diploma of Verklaring te ondertekenen bij de directeur, mevrouw Schimmel.

Vervolgens gaan ze voor een persoonlijke toost en terugblik op hun carrière op MaxX naar hun mentor, waarna ze gezellig na-borrelen in de hal van de school.
Precies een week eerder krijgen de geslaagden het verlossende telefoontje van hun mentor. Hoe spannend is dat dan, tussen 12.00 uur en 14.00 uur, wachtend op dit belangrijke bericht. “Krijg ik echt mijn diploma, echt waar?” Enkele leerlingen hebben de hele familie in huis opgetrommeld, anderen hebben hun ouders op de speaker staan om mee te luitsteren en een enkeling trekt zich terug om eerst alleen de uitslag te horen.

Het betekent veel voor deze leerlingen om hun diploma te ontvangen. Dinsdag 14 juni hebben de schoolverlaters met een Gala de schooltijd op MaxX afgesloten. Het gala is door de leerlingen zelf uitgedacht en georganiseerd. De eerste keer, dus dit was best spannend. De uitnodiging maken, een kledingadvies, cocktails bedenken en natuurlijk lekkere hapjes. Het plein is prachtig versierd en zelfs het weer werkt die dag mee. 

Onder luid applaus van ouders, familieleden, belangstellenden en docenten van MaxX worden op het moment suprême de leerlingen voorgereden met trekkers, Porsches en oldtimers. Wat een feest en wat mooi om de stralende koppies van deze jongvolwassenen te zien deze avond. Ze kijken inmiddels terug op een zeer geslaagd feest en diploma-uitreiking.