Ellen van der Berg. Foto: PR

Ellen van der Berg. Foto: PR

Het Scheidingshuis: alles onder één dak

REGIO - Mikincy Mediators & More gaat samenwerken binnen Het Scheidingshuis. "Deze unieke samenwerking van specialisten op het gebied van scheidingen is nieuw in Twente en de Achterhoek", weet Ellen van der Berg, registermediator bij Mikincy Mediators & More.

Het Scheidingshuis, is een overkoepelend platform van verschillende specialisten. Zij hebben de handen ineengeslagen en zorgen ervoor dat men nu op één plaats alle specialisten kan vinden die op het gebied van echtscheiding belangrijk kunnen zijn. Alle aangesloten partijen werken zelfstandig, maar onder één dak. Dat maakt een scheidingstraject overzichtelijker, geeft duidelijkheid en bespaart onnodige tijd en geld. "De integrale aanpak noemen wij scheiden van A tot Z. Juridische, financiële en sociaal-emotionele begeleiding voor ouders en kinderen."

Het proces van een conflict is vaak een emotionele achtbaan, aldus de registermediator. "Samen (weer) om tafel gaan en afspraken maken kan een behoorlijke uitdaging zijn. Waar het om gaat, is samen de beste oplossingen vinden. Wij kijken met een nuchtere blik naar conflicten, maken onderwerpen bespreekbaar, brengen alle vragen in kaart en maken een helder overzicht van de financiële situatie, eventueel het ouderschapsplan, de alimentatie, de pensioenen en afspraken omtrent de woning."
Mediation zorgt voor rust in het conflict. Gelijk krijgen en winnen is niet het doel. Het gaat erom om afspraken te maken, waar beide partijen mee verder kunnen op korte en lange termijn.

Brigitte Albrecht vult aan: "Het grote voordeel van samenwerken binnen Het Scheidingshuis is dat we snel onderling kunnen schakelen. Omdat je onder één dak een registermediator, een kindbehartiger, hypotheekadviseur, financieel specialist en pensioenadviseur hebt. En daarnaast ook alle begeleiding in huis hebt voor de ouders, maar ook voor de kinderen die te maken hebben met een scheidingssituatie."

Mediation lijkt steeds meer de nieuwe normaal te worden. In scheidingssituaties, vooral wanneer er kinderen bij betrokken zijn, willen partijen de relatie goed afronden. Wordt er op verzoek van de ouders een kindbehartiger bij het scheidingstraject betrokken, dan houdt deze nadrukkelijk de rechten en wensen van het kind in het oog.
De cliënten kunnen vanuit de praktijk begeleid en gecoacht worden, bijvoorbeeld in het parallel[MvdB1] ouderschap.
Mikincy Mediators & More blijft als zelfstandige praktijk functioneren, maar door de samenwerking met het Scheidingshuis zijn de diensten verder uitgebreid.
Voor meer info, kijk op onderstaande website.

Mikincymediators.nl

mikincy@outlook.com