‘t Broek wint tweede ronde klootschietcompetitie

Sport Lochem Groenlo Ruurlo Eibergen Borculo Haarlo Zwolle

RUURLO/HAARLO - Het eerste team van klootschietvereniging ’t Broek heeft zaterdag verrassend de dagwinst opgeëist in de Achterhoekse klootschietcompetitie. Het team uit Ruurlo rekende in een spannende confrontatie met één schot verschil af met Klein Dochteren uit Lochem. KV De Onderlingen (Haarlo) had net als voorgaande jaren gekozen om het parkoers op de Needseberg te gebruiken voor hun thuiscompetitie. De omstandigheden waren met een flinke regenbui bij de start niet ideaal. Toch werden er nette scores gehaald.

Koploper Zwolle uit Groenlo maakte geen fouten en werd met 56 schoten tweede met een gelijk aantal schoten als ’t Broek, maar kwam dertien meter te kort voor de winst. Zwolle was duidelijk een maatje te groot voor Respelhoek (Geesteren) dat met maar liefst tien schoten verschil verslagen werd. Klein Dochteren werd derde gevolgd door het ook prima presterende tweede team van ’t Broek dat met zestig schoten vierde werd. Eibergen noteerde net als ’t Broek 2 ook zestig schoten. Onderlingen volgde met 62 schoten op de zesde plaats voor Zwolle 2 dat net als Klein Dochteren 2 63 schoten nodig had. Respelhoek had geen goed weekend. Zowel het eerste team als het tweede viel met 66 en respectievelijk 67 schoten wat tegen. In het tussenklassement staat Zwolle op kop gevolgd door ’t Broek en Eibergen.
In de tweede klasse was de winst duidelijk voor Dijkhoek uit Borculo. Dit team noteerde een prima score met 63 schoten. Ruim voor nummer twee Eibergen 2 dat 67 schoten nodig had om het parkoers te overbruggen. Heksenkring uit Barchem presteerde netjes en werd met zeventig schoten derde. In het tussenklassement staat Dijkhoek op kop en Heksenkring op een vijfde plaats. Zaterdag 15 oktober is Heksenkring gastheer van de derde Achterhoekse klootschietcompetitieronde.