Historische Kring Neede presenteert Feest der herkenning

Feest der herkenning bij Historische Kring Neede

NEEDE - Met verhalen, foto’s, films, muziek, humor en attributen uit jaren ‘50 en ‘60 neemt Journalist/schrijver Dolf Ruesink (1952) de aanwezigen mee terug in de tijd. 

De bezoeker beleeft alles opnieuw: als kind op zaterdag in de wasteil, tv-kijken en telefoneren bij de buren, hekel aan de levertraan, spieken en strafwerk op school, op zondag verplicht mee naar de kerk, je eerste bromfiets, hoe kruidenier plaats maakt voor supermarkt, ruzie met ouders om lange haren en hotpants, opkomst van de beatmuziek, protestgeneratie en afbrokkeling van het gezag.
Een afwisselend programma met ondersteunende beelden Polygoon Journaal en unieke foto's. Na de pauze opkomst welvaart in jaren 60, televisie, protestgeneratie en hang naar meer vrijheid - Interactief karakter. Bezoekers kunnen reageren op verhalen, beelden en oude voorwerpen'. De afsluiting is een korte kennisquiz. Donderdagavond 13 oktober Podium Neede (Julianastraat 12a). Aanvang is om 19.30 uur (zaal open 19.00 uur). Leden Historische Kring Neede gratis entree, niet-leden betalen 5 euro (of lidmaatschap).