Collecteweek Brandwonden Stichting

Geef om een littekenvrije toekomst

REGIO - Het belangrijkste moment van het jaar voor de Brandwonden Stichting is ongetwijfeld in oktober. Want dan is het van 9 tot en met 15 oktobercollecteweek. Bij voordeuren van Groningen tot Limburg klinkt die week de vraag: ‘Hebt u nog wat over voor de Brandwonden Stichting?’ En dan komt het eropaan. Want de Brandwonden Stichting ontvangt geen overheidssubsidie en is grotendeels afhankelijk van de inkomsten uit de collecte.

In de week van 9 tot en met 15 oktober houdt de Nederlandse Brandwonden Stichting de nationale collecteweek. Om het ideaal te kunnen verwezenlijken – brandwonden littekenloos genezen – zijn we afhankelijk van alle collectanten die zich voor de brandwondenslachtoffers inzetten. Vandaar deze oproep ‘Geef om een littekenvrije toekomst’. Want mensen met brandwondenlittekens zijn vaak doelwit van vervelende opmerkingen en leven in een samenleving waarin je met een geschonden uiterlijk jezelf driedubbel moet bewijzen.
Dean was nog geen 2 jaar oud toen hij een kom hete soep over zich heen kreeg. Een rollercoaster van emoties volgde. De ziekenhuisperiode was enorm zwaar voor Dean en de rest van het gezin. Dean was voor 11% verbrand, van zijn kin tot navel, zijn rechterarm en hand. De dagelijkse verbandwissels waren erg pijnlijk en ook ’s nachts had hij veel last van angsten. De inmiddels 8-jarige goedlachse Dean vindt zijn littekens niet erg, maar de nazorg voor de littekens blijft van wezenlijk belang. Daarom zet hij zich samen met zijn moeder Ginger tijdens de collecteweek extra in voor de strijd tegen littekens!
Jaarlijks worden duizenden mensen in het ziekenhuis opgenomen met tweede- en derdegraads brandwonden. Ze bezorgen hen talloze operaties, pijnlijke verbandwisselingen en littekens. En eenmaal weer thuis, moeten ze zich driedubbel in de maatschappij bewijzen. De Brandwonden Stichting helpt mensen met brandwonden. Kort na het ongeval, maar ook later in de dagelijkse strijd tegen de littekens.
Meer info over projecten van de organisatie en voorlichting, staat op brandwondenstichting.nl.