Leden van de jubileumcommissie ’44 jaar CV De Maïspotters’ poseren bij de traditionele maïskolven. Foto: Theo Huijskes
Leden van de jubileumcommissie ’44 jaar CV De Maïspotters’ poseren bij de traditionele maïskolven. Foto: Theo Huijskes

CV De Maïspotters in Voor-Beltrum bestaat 44 jaar

Cultuur

VOOR-BELTRUM - Het echte carnaval wordt niet alleen gevierd in bijvoorbeeld carnavalsoorden als Vestingstad Groenlo, Boeskoolstad Oldenzaal of Waskupenstad ’s-Heerenberg, maar zeker ook in het slechts circa 650 inwoners tellende buurtschap Voor-Beltrum. Het jaarlijkse kleurrijke festijn voor jong en oud kreeg binnen de tussen Groenlo en Beltrum gehuisveste gemeenschap reeds vorm en inhoud in 1978 en dat met de oprichting van carnavalsvereniging De Maïspotters. Inmiddels 44 jaar later, en dat in 2022, betekent een en ander in carnavalskringen een gouden jubileumfeest. 

Door Theo Huijskes

En die mijlpaal zal op zaterdag 12 en zondag 13 november op een uitbundige wijze gevierd worden in de alom bekende, altijd gezellige Voor-Beltrumse Maïskoele.

Het is zaterdag 29 oktober 2022 wanneer een afvaardiging van de voor het festijn geïnstalleerde jubileumcommissie (in totaal bestaande uit dertien personen) onder aanvoering van voorzitter Michel Tuinte op het feestterrein nabij Café Halfweg bijeen is om voor deze weekkrant een tipje van de sluier op te lichten over het komende festijn. Een tweedaags gebeuren dat zal worden aangevoerd door de 44ste jubileumprins Rob Luttikholt (de Pieper) en zijn adjudant Peter Bleumink (de Fluiter). Hoogheden die de jubileumkar zullen trekken in een feestelijk aangeklede megatent, geposteerd op een tevens kleurrijk aangekleed buitenterrein in Voor-Beltrum.

Alle regionale carnavalsclubs zijn van harte welkom!
“Wij gaan er helemaal voor. Het moet een fantastisch feest worden, waarover nog lang zal worden nagepraat. Daarvoor hanteren wij van meet af aan een laagdrempelige aanpak. Met andere woorden, iedere carnavalist van jong tot oud is van harte welkom en krijgt te maken met consumptieprijzen, zoals men die in Voor-Beltrum gewend zijn”, aldus Michel Tuinte, die ook nog eens uitvoerig ingaat op het op beide dagen van toepassing zijnde programma.

“Op de zaterdag gaan wij te werk aan de hand van een voor jong en oud gevarieerd programma met medewerking van Marijn Münster de Polkaman, Boys named Sue (Johnny Cash Tribute), DJ Hans, The Heros en Beatcrooks. De zondag staat helemaal in het teken van de jubileumreceptie, hetgeen met de aanwezigheid van afvaardigingen van diverse carnavalsclubs uit de gehele regio één groot feest moet gaan worden. Daarbij zorgen wij nog voor een speciale attractie door aan de 44ste bezoeker de gouden maiskolf te overhandigen.
Maar naast tal van bezoekers uit de eigen directe omgeving, hopen en rekenen wij als bestuur van CV De Maïspotters en als leden van de jubileumcommissie op diverse afvaardigingen van carnavalsverenigingen rond Voor-Beltrum, zoals de verschillende verenigingen uit Oost Gelre, Berkelland en Haaksbergen.”

De officiële opening van de jubileumreceptie op zondag 13 november is om elf minuten over elf.
Naast de jubileumcommissie zal ook het bestuur van CV De Maïspotters, bestaande uit Joost Tuinte (voorzitter), Wout Tuinte (president), Ruben Arink (vorst), Anne Nijhuis (secretaris) en Maureen Roes (penningmeester) van de partij zijn.