De laatste Stekeligheden over de Needse Hoogheden

Maatschappij Neede

NEEDE - Wie nu nog niet weet wie de nieuwe hoogheden van het Needse carnaval zullen zijn kan er mogelijk achter komen bij de derde Stekeligheden die de Needse Caranavals Vereniging de Vlearmuze hierbij verspreidt. Het zou wel tijd worden want er zijn nog maar een paar dagen voor de grote avond. 

Jongeren
“Aanstaande zaterdag barst het feestgedruis los. En zowel de prins als prinses staan te trappelen om te beginnen aan hun hooghedencarrière. De prins mag zich graag omgeven met allemaal vrouwen. Daarbij voelt hij zich wel thuis. Ook heeft de prins een goede overeenkomst met de prins van afgelopen jaar! De prinses kan juist weer goed overweg met ballen. Het is dan ook een stel met pit! Humor hebben ze allebei, en lachen om hun eigen grappen is er eentje dan ook niet vreemd.
“Het zijn echte Hollanders als het op eten aankomt, maar als het anders is, dan eten ze wat de pot schaft. Ook op andere vlakken zijn ze zowel van de typische Hollandse dingen, als ook van de Achterhoekse dingen. Qua praten is het de een in ieder geval niet vreemd. De ander kan na een paar alcoholische versnaperingen beter niet zoveel meer praten. Bier ‘tetteren’ is hen dan ook met de paplepel ingegoten. Of tappen ze dit jaar uit een ander vaatje? Ze denken in ieder geval niet in hokjes of vakken, die weten ze wel te vullen. De voorbereidingen zijn nu echt helemaal ten einde, de zenuwen beginnen steeds meer te komen, en dat gaat de komende dagen alleen nog maar groeien. Dus laat het maar snel zaterdag zijn.

Senioren 
“Wie worden toch onze nieuwe hoogheden voor het aankomende carnavalsseizoen? Weten jullie het nu nog niet...... Wij zullen er nog een paar hints in knallen om jullie op de wenken te bedienen. Ook onze Hoogheden houden ervan om anderen voort te helpen. Ze zijn verbonden met vele verenigingen en genieten daar ieder op hun eigen manier van. Waar in de vorige stekeligheden de overeenkomsten tussen beide hoogheden nog ter sprake kwam, moeten we toegeven dat er, op het gebied van de niet te werken weken, een totaal andere invulling aan wordt gegeven. Neem van deze Hoogheden de juiste ingrediënten, kluts die door elkaar en je krijgt een fantastisch carnavalsjaar! Ook zullen ze elkaars beschermende begeleider zijn en zullen zeker proberen om een stempel te zetten op het komende seizoen!

Tot zaterdag 
“Ook via deze weg bedanken wij nogmaals Prins Bas 1e en Prinses Anne regerend onder het motto: ‘Wi’j bunt Höfteproof!’ en we willen Prins Jos 1e en Adjudant Twan en hun dames nogmaals bedanken voor de prachtige lange periode die we met hen hebben mogen beleven onder het motto ‘Wi’j brand d`r op lös!’ Voordat de nieuwe Hoogheden opkomen zullen wij op passende wijze afscheid nemen van deze hoogheden.
“Toch nog een gokje wagen? Wees er dan snel bij want vrijdag worden de schriftjes opgehaald door de schriftjescommissie. Dit jaar zullen de Hoogheden zaterdag 12 november onthuld worden bij de Residentie van de Vlearmuze: café-restaurant De Olde Mölle!”