Na twee jaar maken de spelers van toneelvereniging De Plankeniers zich weer op voor een opvoering. Foto: PR

Na twee jaar maken de spelers van toneelvereniging De Plankeniers zich weer op voor een opvoering. Foto: PR

Huwelijksadvertentie zorgt voor hilarische taferelen

Cultuur Rekken

REKKEN - Toneelvereniging De Plankeniers mag weer. Na ruim twee jaar kunnen de spelers van de Rekkense toneelvereniging het publiek eindelijk weer een avond vol vermaak aanbieden. Ze zijn er al druk voor aan het repeteren. Er komen twee voorstellingen: op vrijdag 18 en zaterdag 19 november.

Het stuk dat De Plankeniers gaat opvoeren is ‘De onverwachte wending’, een plattelandskomedie in drie bedrijven, geschreven door J.H. Oortgiese. Hoofdpersoon is Gerriet Kemkes die met zijn 21-jarige zoon Geart op een middelgrote boerderij in de mooie Achterhoek woont. Gerriet is acht jaar geleden gescheiden en sindsdien moet hij samen met Geart de huishouding en het werk op de boerderij doen. Buurvrouw Riek brengt wel wat verlichting maar voor de lange termijn is dat ook geen oplossing. Daarom zorgt Riek ervoor dat er een huwelijksadvertentie in de krant geplaatst wordt. Op deze advertentie komen twee kandidaten af. De komst van deze twee vrouwen zorgt ervoor dat er allerlei hilarische misverstanden ontstaan en dat het voor Gerriet moeilijk wordt om een keuze te maken.
De Plankeniers kan dit jaar twee debutanten verwelkomen: Marloes van der Holst en Daan Scholte van Mast. De overige spelers zijn: Han Kuenen, Sander Hoiting, Anouk te Bulte, Mark Lentink, Charon Winkelhorst, Maurice ten Barge en Angelien Onstein. Er is een nieuwe regisseur, Rick Onstein, en ook is er een andere souffleuse: Ria Stomps.
Het toneelstuk wordt opgevoerd bij Antonius in Rekken (Lindevoort 20). Zowel op vrijdag als op zaterdag begint de voorstelling om 20 uur. De entree bedraagt voor volwassenen 8 euro. Kinderen tot 12 jaar betalen 5 euro. In de pauze is er een verloting met mooie prijzen. Het is mogelijk om kaarten te reserveren. Dat kan via e-mail: toneelgroepdeplankeniers@gmail.com of via facebook.nl/deplankeniersrekken.