Kijken in de slaapkamer en de pakjeskamer van Sinterklaas

Maatschappij Neede

NEEDE - De Historische Kring Neede heeft het eigen clubgehouw, de Oale Smederieje, beschikbaar gesteld aan Sinterklaas en zijn pieten.

Wie naar binnen kijkt kan het bed van Sinterklaas zien staan. En wat een geluk dat het een smederij is, want als een van de pieten weer eens een pepernoot in zijn fietsband heeft zitten, kan de smid hem helpen met het plakken van de band. Of wanneer het paard Ozosnel een nieuw hoefijzer nodig heeft is de smid ook in de buurt. Alles is aanwezig in de Oale Smederieje.
Kinderen die dat alles met eigen ogen willen zien mogen op 25 november komen kijken, nadat ze in het Sinterklaasmuseum bij de Sint en zijn pieten zijn geweest. Ook in de Oale Smederieje zijn pieten aanwezig, die wellicht rare capriolen uithalen, of bezig zijn in de pakjeskamer. In de vitrines zijn mooie oude bakspullen te zien waarmee vroeger speculaaspoppen, borstplaat en chocoladeletters werden gemaakt. Er zijn bekers, oude boeken, langspeelplaten en spelletjes van vroeger.
Er is koffie, thee en chocolademelk en soms worden er kniepertjes gebakken en verkocht. Er zijn ook oude films te zien van vroegere sinterklaasintochten.
De Needse slaapkamer en pakjeskamer van de Sint in de Oale Smederieje zijn ook te bezichtigen op 22 november en 3 december, van 14.00 tot 17.00 uur.