KV Zwolle wint gezamenlijke competitieronde AKF en EKFN

Sport Barchem Borculo Eibergen Geesteren Groenlo Haarlo Lochem Neede Ruurlo Zwolle

RUURLO/NEEDE - Na de zesde competitiewedstrijd staat het eerste team van klootschietvereniging Zwolle (Groenlo) nog iets steviger op de eerste plaats in de eerste klasse van de competitie van de Achterhoekse Klootschieters Federatie (AKF). De voorsprong op vervolger Klein Dochteren (Lochem) werd op het parkoers in Neede weer iets groter. Eibergen vergrootte de voorsprong op ’t Broek (Ruurlo) waardoor het nog steviger op de derde plaats staat.

Deze competitieronde werd gezamenlijk gehouden met de EKFN (Eerste Klootschieters Federatie Neede). Vele AKF teams speelden tegen teams van de EKFN. Door een paar keer per seizoen samen te sporten wordt het klootschieten in de Achterhoek nog aantrekkelijker ervaren.
Zwolle 1 wist met een prima score van 54 schoten op het mooie parcours op de Needse Berg de voorsprong op achtervolger Klein Dochteren te vergroten. Dit team scoorde 55 schoten en behaalde de tweede plaats. Het verschil in het tussenklassement is nu halverwege de competitie inmiddels zes schoten. Eibergen haakte prima aan en werd met 56 schoten derde. ‘t Broek (Ruurlo) kwam wat gehavend aan de start door een blessure van André Vruggink die verstek liet gaan. Met een score van 59 schoten moesten de mannen uit Ruurlo wat toegeven op de koplopers.
Zwolle 2 werd het beste van de achtervolgers. Met 62 schoten werden zij vijfde net voor ’t Broek 2 dat 63 schoten noteerde. Klein Dochteren 2 haakte goed aan met 64 schoten. Onderlingen 1 (Haarlo) stelde iets teleur met 69 schoten en een achtste plaats. Respelhoek 1 (Geesteren) bleef het tweede team van Respelhoek maar net voor met 73 schoten om 75 schoten.

Tweede klasse
Koploper Dijkhoek (Borculo) kreeg in de tweede klasse een tik te verwerken. Niet dat ze zelf slecht schoten maar omdat Zwolle 3 een topdag had. Dit team ging met 66 schoten duidelijk aan kop. Dijkhoek volgde op zes schoten en noteerde 72 schoten en werd 2de. Heksenkring (Barchem) was matig op dreef maar verloor ondanks een score van 76 niet al te veel op de concurrentie. Volgende week zaterdag gaan de teams naar Exel (Lochem) waar vereniging KV De Mölle de gastheer zal zijn.