Impressie van de plannen voor locatie Spilman. Foto: PR

Impressie van de plannen voor locatie Spilman. Foto: PR

Woningbouw in Beltrum en Ruurlo

BELTRUM/RUURLO - Overal in Berkelland worden lege plekken opgevuld met woningbouw. Het blijft vreemd hoe snel ontwikkelingen kunnen gaan. Tot enkele jaren geleden was nieuwbouw in de Achterhoek en Berkelland een taboe. Woningen stonden lang te koop, veel belangstelling was er niet voor. Van de week werden de nieuwste woningbouw plannen in Beltrum en Ruurlo bekend.

Door Rob Stevens

Wethouder Arjen van Gijssel is blij met de nieuwste plannen in Beltrum. Hier wordt het gebied van voormalige horecagelegenheid Spilman aan de Meester Nelissenstraat nieuw ingericht. Er komen twaalf appartementen en drie grondgebonden levensloopbestendige woningen. Van Gijssel is opgetogen over de snelheid waarmee het project vordert.

De planvorming is tot ontwikkeling gekomen op basis van vooronderzoek van de Raad van Overleg Beltrum naar de concrete woningbehoefte in Beltrum. Om zo goed aan te sluiten bij de lokale woning wensen. Het nieuwe plan zal naar verwachting de doorstroom bevorderen vanuit grondgebonden woningen die te groot zijn geworden voor de huidige bewoners. Zij willen kleiner gaan wonen, maar wel in Beltrum blijven. De hiermee vrijkomende woningen zijn geschikt, of kunnen geschikt gemaakt worden, voor startende jonge gezinnen.

Leusinkbrink
In Ruurlo heeft de gemeente overeenstemming bereikt met de eigenaren van Groenloseweg 44 voor de aankoop van dit perceel. Op het perceel staan nu nog een woning en enkele bedrijfsgebouwen. De gemeente wil hier een gevarieerd aanbod van woningen voor verschillende doelgroepen realiseren. Plangebied Leusinkbrink wordt al sinds 1998 fasegewijs ontwikkeld voor de nieuwbouw van woningen. Fase Zuid wordt aansluitend door de gemeente zelf opgepakt. Wethouder Gerjan Teselink: “Alhoewel de beoogde ontwikkeling onderdeel uitmaakt van een traject dat al ruim twintig jaar geleden is gestart, komt de realisatie van woningbouw in plandeel Zuid na dit besluit een stapje dichterbij.”

Hans van der Noordt. Foto: Guido Bogert Fotografie