Deelnemers van de OVM DEO-loop hebben het op de route prima naar de zin. Foto: René Hoekstra
Deelnemers van de OVM DEO-loop hebben het op de route prima naar de zin. Foto: René Hoekstra

Bijna vierhonderd deelnemers aan start bij OVM DEO-loop

Sport

DIJKHOEK - Onder winterse omstandigheden werd vandaag de 41ste editie van de OVM-DEO-loopLOOP afgewerkt. Bijna vierhonderd deelnemers betekende een recordaantal voor de Dijkhoekse organisatie. 

Sinds vorig jaar is het programma uitgebreid met een trailrun. Dit jaar gingen de trailrunners met de bus naar hun drop-off voor de 25 en 40 kilometer richting de Dijkhoek. De eerste deelnemers waren al terug voordat de kidsrun om 13.00 uur startte. Een kleine twintig kinderen liepen mee, waaronder een groot aantal spelers uit de JO8-1 en JO9-2 van DEO. Deze beide teams hebben dan ook het bezoek aan Hof van Eckberge gewonnen.

Na de kidsrun werden de overige afstanden weggeschoten. Na terugkomst vond de bouillon gretig aftrek, net zoals de stukken fruit en snoep die door PLUS Borculo waren gesponsord. De winnaars van de verschillende afstanden wonnen een cadeaubon van Woest Sport en door middel van loting werden twee paar schoenen verloot aan de trailrunners en fitwalkers. Ook deze waren gesponsord door Woest Sport.

Traktatie
Sponsor PLUS Borculo ondersteunde de OVM-DEO-loop niet alleen met een traktatie voor de deelnemers na afloop, maar had ook nog eens een prijs beschikbaar gesteld aan de jongste en oudste deelnemer. De jongste deelnemer was Mats Braam (4 jaar) en de oudste deelnemer was Dolf Bierhuizen (77 jaar).

Ondanks de winterse omstandigheden was er een deelnemersrecord bij de OVM DEO-loop. Foto: René Hoekstra