Boemerang houdt recreatief toernooi

Sport Eibergen

EIBERGEN - Na jaren van afwezigheid door corona gaat de toernooicommissie van volleybalvereniging Boemerang weer een straten-, familie- en bedrijventoernooi organiseren. Dit recreatieve toernooi op vrijdagavond 3 februari is er in de eerste plaats voor de gezelligheid maar het sportieve aspect is zeker ook belangrijk.

Aan het eind van de avond zijn er twee kampioenen. Er wordt namelijk gespeeld in twee categorieën: één voor de relatief ervaren recreatieve volleyballer en één voor de echte recreant. Dat komt tot uiting in wat afwijkende spelregels. Zo is het in geen van beide klassen toegestaan om de bal met de voeten te spelen. Volgens de NeVoBo (volleybalbond) regels mag dit wel maar aangezien er nogal veel (ex-)voetballers meedoen wil de club voorkomen dat het toernooi op voetvolley gaat lijken en er blessures ontstaan.
In de wedstrijdklasse zijn verder de regels van de NeVoBo van toepassing. In de recreatieve klasse is het niet toegestaan om bovenhands op te slaan en te smashen met de voeten van de vloer (dus met sprong). Al deze extra regels zijn er om het voor zo veel mogelijk spelers mogelijk te maken leuk mee te doen. Voorwaarde is ook dat er per team minimaal twee dames in het veld moeten staan en maximaal twee NeVoBo competitiespelers.
Er wordt op tijd gespeeld. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen zal dat rond de vijftien minuten per wedstrijd zijn. Van het aantal inschrijvingen hangt ook af hoe laat het toernooi begint en eindigt. Vooralsnog wordt uitgegaan van een aanvangstijd van 19.30 uur.
Als elk team ook een teller meebrengt hoeft er niet meer bij een andere wedstrijd geteld te worden. Hierdoor kan men tussen de wedstrijden door bij elkaar de gezelligheid zoeken. Boemerang zal voor de scheidsrechters zorgen.Het inschrijfgeld van 20 euro is gelijk gebleven. Opgave via een e-mail naar aanmelden@vvboemerang.nl.