Charles en Judith van Wettum-Hermes. Foto: Rob Stevens
Charles en Judith van Wettum-Hermes. Foto: Rob Stevens

Echtpaar Van Wettum-Hermes uit Eibergen zestig jaar getrouwd

Maatschappij

EIBERGEN - Het echtpaar Van Wettum-Hermes uit Eibergen vierde donderdag 15 december het zestig jaar huwelijksjubileum. De burgemeester van Berkelland, Joost van Oostrum, feliciteerde het echtpaar vrijdag persoonlijk en bood hen namens de gemeente een boeket bloemen aan.

Door Rob Stevens

Charles (87) en Judith (85) kennen elkaar al sinds de tijd van de middelbare school. Hij woonde destijds in Naarden, zij in Bussum. Judith ging er naar de Gooische HBS. Bij het vertellen geeft ze lachend de g-klank in ‘Gooische’ extra nadruk. Charles ging naar het Lyceum en studeerde daarna HTS weg- en waterbouwkunde. Daar deed hij verder niet veel meer mee. Hij was na zijn studie vooral werkzaam als arbeidsanalist en op personeelszaken. Dat werk bracht het stel achtereenvolgens in Apeldoorn, Peize, Groenlo en vervolgens Eibergen. In de laatste plaats wonen ze nu sinds twintig jaar in de flat tegenover de Pickerhal. Judith heeft toen ze in Groenlo woonden bijna twintig jaar voor de bibliotheek daar gewerkt.

Het paar heeft elkaar leren kennen op dansles. Judith en Charles zaten wel op verschillende dansscholen. Alleen moest Judith een keer invallen op de school van Charles. Judith: “De school van hem had die keer te weinig vrouwen. Op de een of andere manier is hij me daar blijkbaar wel opgevallen. Bij ons had je het einde van het jaar altijd bal, daarvoor moest je als meisje worden gevraagd. Maar niemand vroeg mij voor het bal. Ik heb toen de stoute schoenen aangetrokken, heb gewacht tot hij uit school kwam en hem toen gevraagd voor ons dansbal. En zo is het eigenlijk gekomen. Sindsdien zijn we bij elkaar. Alhoewel we wel een periode een knipperlicht-relatie hadden.”

Puzzelen hebben ze als hobby gemeen. Judith is van de legpuzzels en cryptogrammen. Daarmee maakt ze haar hoofd leeg. Charles is meer van de Japanse puzzels en Filippino’s. Charles en Judith hebben het naar hun zin in hun flat ‘De Notenboom’ in Eibergen. Ze hebben twee kinderen, hun zoon is drie jaar geleden overleden door hartfalen. Een dieptepunt in hun leven waarmee ze het nog steeds moeilijk hebben, dat blijft. Hun dochter woont lekker vlakbij in Haaksbergen. Haar man, ‘een Tukker’ zegt Judith, heeft ze ontmoet toen ze nog in Groenlo woonden.

Eerste kerstdag vieren Charles en Judith hun zestig jaar getrouwd samen zijn. Ze gaan dan met hun kinderen, partners en kleinkinderen eten bij De Lindeboom.