Sponsorloop en kerstmarkt op de Dr. Ariëns Daltonschool. Foto: PR
Sponsorloop en kerstmarkt op de Dr. Ariëns Daltonschool. Foto: PR

Sponsorloop en kerstmarkt op de Dr. Ariëns Daltonschool

Onderwijs

NEEDE - De leerlingen van de Dr. Ariens Daltonschool hebben vrijdagmiddag 16 december een kerstsponsorloop gelopen. Daarnaast was er een kerstmarkt op het plein.

In de tijd voorafgaand aan het kerstfeest vieren ze advent op school. In deze adventsvieringen stond het ‘licht’ centraal. Een ‘lichtje’ kun je voor een ander zijn, een ‘lichtje’ kun je van een ander krijgen. Maar je kunt een ‘lichtje’ ook geven. Met de leerlingen wordt besproken dat het belangrijk is om naar elkaar om te kijken. En in de periode van de donkere dagen voor kerst nog net iets meer dan anders.

Met dit als doel, is door de leerlingen en voor de leerlingen een kerstloop en een kerstmarkt georganiseerd. Hier verkochten de leerlingen de zelfgemaakte kerstknutsels. Door de geweldige inzet van de leerlingen en door de bijdrage van sponsors het Zoete leven, Mooi@Nienke, AH in Neede, Bloom en Wafeltraktatie is er een mooi bedrag bij elkaar gebracht. Het precieze bedrag laat nog even op zich wachten, maar het is zeker een bedrag met drie nullen.

De opbrengst doneren de leerlingen aan het Glazen Huis Neede. Het geld gaat naar de goede doelen, die het Glazen Huis in Neede heeft gekozen. Te weten De Bloesem en Het Buurtkastje. De Bloesem is een vorm van kleinschalig wonen voor (voornamelijk demente) bejaarden. Het Buurtkastje aan de Borculoseweg 65 is een kast voor voedsel- , verzorgings- en schoonmaakproducten. Mensen die, in deze financieel lastige tijden, producten nodig hebben, kunnen deze hier uithalen.

Iets warms, zoals een stroopwafel ging er wel in op de ijskoude kerstmarkt bij de Dr. Ariëns Daltonschool. Foto: PR