Kniepertjes bakken voor het goede doel hoeft ditmaal niet meer thuis te gebeuren. Foto: pr Jeugdclub Rekken
Kniepertjes bakken voor het goede doel hoeft ditmaal niet meer thuis te gebeuren. Foto: pr Jeugdclub Rekken

Rekkense jeugd bakt weer
kniepertjes voor goed doel

Rekkense jeugd gaat weer kniepertjes bakken voor goed doel

REKKEN - De Rekkense jeugd gaat op 30 december weer kniepertjes bakken voor het goede doel. 

Vorig jaar bracht de Kniepertjesactie van Jeugdclub Rekken liefst 3.200 euro op. Dat geld was bestemd voor de stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Waar de kinderen vorig jaar thuis bakten, omdat corona samen bakken onmogelijk maakte, kunnen ze nu samen aan de slag. Dat gebeurt in dorpshuis Den Hof. Wel zo gezellig natuurlijk.

Daarnaast is met de Wensambulance Oost Nederland voor een ander goed doel gekozen. Op vrijdag 30 december worden tussen 14.00 en 16.00 uur zo veel mogelijk kniepertjes gebakken én verkocht. Een ander verschil met vorig jaar is dat mensen zelf naar Den Hof kunnen komen om de kniepertjes (tien stuks per zakje voor 3,50 euro) te kopen. Betaling graag contant. Mensen zijn van 14.30 tot 16.00 uur welkom op deze locatie aan de Lindevoort 14.
De kinderen serveren er tevens een kop warme chocolademelk. De opbrengst daarvan gaat uiteraard ook naar het goede doel. De leden van Jeugdclub Rekken hebben dit keer de Wensambulance Oost-Nederland als goed doel uitgekozen. De Wensambulance Oost-Nederland zorgt er met een grote groep medisch geschoolde vrijwilligers voor dat iemands laatste wens in vervulling kan gaan. Die middag zal een volledig uitgeruste wensambulance te bezichtigen zijn op het pleintje voor Den Hof en 's avonds zal de voorzitter van de stichting, dr. Salah Saïd, de cheque in ontvangst nemen tijdens de Top2000-viering in de Antoniuskerk. Deze begint om 19.30 uur. De diaconie van de PKN Eibergen-Rekken doet, net als vorig jaar, met 500 euro weer een mooie duit in het zakje.