'PCOB Neede evalueert en evolueert'

NEEDE - Op 14 februari houdt de PCOB weer haar jaarvergadering, dit sinds langere tijd. In de coronatijd waren er geen ledenbijeenkomsten; dus geen jaarvergaderingen. 

Tijdens deze bijeenkomst, alleen voor leden, brengen de vele werkgroepen van de PCOB Neede en omstreken, hun verslag uit. Tevens leggen ze uit wat hun ervaringen zijn bij hun werkzaamheden en bezoeken. Ook moeten de jaarverslagen, zowel die van de financien, als die van de jaaractiviteiten, worden goedgekeurd.
De Prot. Chr. Ouderenbond PCOB, verkeert in de gelukkige situatie dat ze kan beschikken over veel vrijwilligers. Deze functioneren in diverse werkgroepen, die zelfstandig opereren, doch wel aan het bestuur rapporteren over de te ondernemen activiteiten en plannen. Zo wordt ook op deze wijze voldaan aan het gezegde: participeren doet enthousiasmeren.
De PCOB Neede heeft leden in geheel Berkelland, behalve in de voormalige gemeente Eibergen; hier is namelijk ook een afdeling. Het ledenbestand is stabiel en neigt weer naar een geringe groei. Het is voor 55-plussers van groot belang dat men nadenkt over de periode na de pensionering. Hoe zal het op dat moment zijn met de woningvoorzieningen voor senioren, de pensioenen, de thuiszorg, de gezondheidszorg, de doorslaande digitalisering, enzovoort. Levend in een fatsoenlijk land, waar tot nu toe voor de meeste inwoners zaken redelijk geregeld zijn. Het is dus van groot belang vroegtijdig met de beleidsmakers in conclaaf te gaan. De te nemen aanpassingen laten veelal lang, vaak te lang, op zich wachten. De PCOB Neede heeft zelf een 'politieke' werkgroep.
Landelijk is het van groot belang dat de politiek zich intensiever gaat bezighouden met de belangen van de 55-plussers. Het mag niet zo zijn dat zij die zich vergeten voor te bereiden, zich voorbereiden om vergeten te worden. Een krachtige, slagvaardige PCOB is daarom voor een ieder van groot belang. De politiek zal haar oren meer bij de 55-plussers te luister moeten leggen. Samenwerken kan ieders situatie alleen maar versterken, zo vindt de ouderenbond.

De PCOB-ledenmiddagen zijn openbaar, echter de jaarvergadering is alleen maar toegankelijk voor leden. De bijeenkomsten zijn de tweede dinsdag van de maand in gebouw Diekgraven (achter de grote kerk in Neede). De aanvang is 14.00 uur en rond 16.30 uur is het programma afgelopen.