Inzameling voor Voedsel- en Kledingbank

EIBERGEN - De Diaconie van de Protestantse Kerk Eibergen-Rekken houdt dinsdag 7 februari haar maandelijkse inzameling voor de voedselbank in Lichtenvoorde en voor de kledingbank in Winterswijk.

De inzameling vindt plaats van 10.00 tot 11.30 uur in de consistorie van de Oude Mattheüs in Eibergen, er staan vrijwilligers klaar om de bijdragen in ontvangst te nemen.

Het aantal gezinnen dat in aanmerking wil komen voor een voedselpakket is gestegen naar ongeveer 500. Dat betekent dat er zo’n 1100 mensen gevoed kunnen worden, waaronder 400 kinderen. Wekelijks zijn er enorme hoeveelheden producten nodig om een goed aanvullend pakket samen te kunnen stellen. Om een gezonde voedzame maaltijd te kunnen bereiden is er vooral behoefte aan groente in blikken of potten, soep, pasta , rijst et cetera. Er is behoefte aan toiletartikelen zoals shampoo, tandpasta, maandverband et cetera. Ieder mag een steentje bijdragen.

Om de energiekosten voor de hal in Lichtenvoorde en de benzinekosten voor de bussen die de pakketten van Lichtenvoorde naar de elf uitgiftepunten brengen te betalen, kan men ook financieel steunen. Er staat een collectebus in de consistorie.

Kledingbank
Het klantenbestand van de kledingbank bestaat voornamelijk uit mensen (vooral mannen) van onder de 50. Wellicht heeft iemand voor hen warme kleding en schoenen; met name is er behoefte aan kinderschoenen. Graag deze spullen aangeleverd in gesloten plastic zakken afgeven.

Voor meer informatie: www.kledingbankwinterswijk.nl en www.voedselbankachterhoek.nl.