Amnesty Berkelland wijst op Vrouwendag

Maatschappij Borculo Eibergen Neede Ruurlo

EIBERGEN - Amnesty International Berkelland vraagt aandacht voor Internationale Vrouwendag op woensdag 8 maart. Deze dag staat in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit met vrouwen over de hele wereld.

Het is een dag om aandacht te geven aan verworven rechten van vrouwen wereldwijd, maar ook om te protesteren, te demonstreren en aandacht te vragen voor wat beter of anders kan. Internationale Vrouwendag is en blijft nodig om bewustwording te vergroten.
Voor Amnesty International staat Vrouwendag dit jaar in het teken van een oproep om de rechten van vrouwen en meisjes in Afghanistan te respecteren. Amnesty International roept de Taliban-autoriteiten op om vrouwen en meisjes onmiddellijk terug te laten keren naar secundair en tertiair onderwijs en vrouwen toe te staan zelfstandig te werken en toegang te krijgen tot openbare ruimtes. De internationale gemeenschap moet de Taliban oproepen om hun onderdrukkende beleid terug te draaien, vrouwen toe te staan hun baan bij ngo’s te hervatten en de volledige burgerrechten van vrouwen in het hele land te waarborgen. Op onderstaande website van Amnesty staat een petitie ter ondertekening.

Film
De werkgroep Berkelland van Amnesty heeft op woensdag 8 maart in het kader van Vrouwendag een speciale filmvertoning op het programma staan. In Dorpshuis De Huve in Eibergen (Grotestraat 52) wordt in samenwerking met de werkgroep Inspiratie en Ontmoeting (I&O) van de Protestante Gemeente Eibergen-Rekken een film vertoond over het leven van Frida Kahlo, een feministische kunstenares uit de eerste helft van de 20ste eeuw.
Tijdens deze avond zijn er kunstkaarten te koop van onder meer deze Mexicaanse schilderes. Tevens is er een postertentoonstelling te bezichtigen, waarin aandacht wordt besteed aan ‘de viering van 75 jaar Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens’. Ook kan de hierboven genoemde petitie worden getekend.
De avond begint om 19.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om na te praten. Voor een drankje en een hapje wordt gezorgd.


www.amnesty international.nl/kom-in-actie