Parkinson Café belicht diepe hersenstimulatie

Zorg Borculo Eibergen Neede Ruurlo

NEEDE - Het Parkinson Café Berkelland houdt op 9 maart in Neede een bijeenkomst over diepe hersenstimulatie (DBS). Dr. Marleen Tjepkema van het DBS-team van het Medisch Spectrum Twente vertelt in Natuurpark Kronenkamp (Kronenkamp 14) over deze behandeling waarbij via elektroden elektrische impulsen worden gegeven aan de hersengebieden die de bewegingen aansturen.  

De bewegingsstoornissen die optreden als gevolg van de ziekte van Parkinson worden in eerste instantie behandeld met medicijnen. Na verloop van tijd ontstaan vaak schommelingen in het effect hiervan. Het is moeilijker om het effect van de medicijnen over de dag stabiel te krijgen en er kunnen hinderlijke bijwerkingen ontstaan. Dit kunnen redenen zijn om te kiezen voor een DBS-operatie (Deep Brain Stimulation). De neuroloog kan een inschatting maken of een patiënt in aanmerking komt voor deze operatie en of dat de risico’s op nadelige effecten van deze operatie in het specifieke geval te groot zijn.
De bijeenkomst is vrij toegankelijk. Het programma duurt van 14 tot 16 uur en de inloop is vanaf 13.45 uur. De locatie is rolstoeltoegankelijk. Koffie/thee bij ontvangst is gratis, verdere consumpties zijn voor eigen rekening en er zal een vrijwillige bijdrage worden gevraagd voor een attentie voor de gastsprekers en huur van de ruimte.
Vooraf aanmelden is gewenst via e-mail: info@parkinsoncafeberkelland.nl. Zie ook de website.


www.parkinsoncafeberkelland.nl