Museum Buurtspoorweg op zoek naar nieuwe gezichten

Maatschappij

HAAKSBERGEN - Museum Buurtspoorweg heeft nieuwe vrijwilligers nodig. Om mensen te interesseren voor een leuke functie wordt er op zaterdag 11 maart een vrijwilligersmarkt gehouden.

Het Haakbergse nuseum is één van de grootste publiekstrekkers van de regio en volop in ontwikkeling. De bezoeker ontdekt er op interactieve wijze de spannende verhalen van het Nederlandse lokaalspoor en kan een onvergetelijke reis terug in de tijd maken tijdens een nostalgische stoomtreinrit. De vele enthousiaste vrijwilligers, waar het hele museum op draait, zorgen ervoor dat de bezoekers een onvergetelijke dag beleven. Zo is treinpersoneel nodig om de trein te kunnen laten rijden, maar zijn er ook horecamedewerkers, werkplaatssuppoosten, winkelmedewerkers, modelbaanbegeleiders, kaartverkopers en rondleiders actief. En dat verspreid over de stations Haaksbergen én Boekelo. Elke dag dat het museum is geopend voor publiek zijn er gemiddeld vijftien vrijwilligers in touw. Daarnaast is er door de week en op zaterdag ook nog een hele groep mensen actief in de werkplaats en bij het onderhoud aan het spoor, het terrein en de gebouwen.

Markt
Vooral tussen april en oktober zijn er veel vrijwilligers nodig. Tijdens deze maanden is het museum geopend voor publiek en zijn vooral handjes nodig in de verschillende publieksfuncties. Daarom organiseert Museum Buurtspoorweg op zaterdag 11 maart een inloop. Op deze dag kan iedereen die meer wil weten over vrijwilligerswerk binnen het museum vrijblijvend kennis komen maken met huidige medewerkers. Zij staan klaar om meer informatie te geven over de verschillende werkzaamheden, maar vooral ook om te vertellen waarom zij vrijwilliger zijn geworden en wat het voor hen betekent.
Ook zullen er diverse werkzaamheden worden uitgevoerd, zodat potentiële vrijwilligers direct een goed beeld krijgen van wat er mogelijk is binnen het museum. Het is daarbij goed om te weten dat zij niet technisch hoeven te zijn en dat zij echt niet wekelijks actief worden ingezet. Naast de structurele werkzaamheden zijn er gedurende het seizoen namelijk ook wel eens incidentele werkzaamheden waarbij handjes nodig zijn. Bijvoorbeeld rondom evenementen. Er is voor iedereen dus wel wat te doen en het rooster wordt altijd op basis van de door de medewerkers zelf opgegeven beschikbaarheid ingevuld.

Vrije inloop
Belangstellenden kunnen op zaterdag 11 maart vrijblijvend kennis komen maken in het station van Haaksbergen. Aanmelden hoeft niet, binnenlopen kan tussen 11 en 15 uur. Meer informatie over de verschillende functies op de website.


museumbuurtspoorweg.nl/vrijwilligerswerk