Een smakelijk diner bij Eetcafé Rekken in Den Hof. Foto: PR

Een smakelijk diner bij Eetcafé Rekken in Den Hof. Foto: PR

Bij Eetcafé Rekken is niemand ‘fien-op-den-tand’

Maatschappij Rekken

REKKEN - Wie in Den Hof aanschuift voor een heerlijk diner, is vast niet ‘fien-op-den-tand’ (een moeilijke eter). Elke bezoeker eet wat de pot schaft en het menu is vooraf nooit bekend. Of er nu een stamppot of als verrassing pilav wordt voorgeschoteld, de bordjes worden altijd leeggegeten. Want de koks kiezen de gerechten, de gasten hoeveel zij opscheppen.

Marianne Blaauboer sprak het gezelschap meteen luchthartig toe op de zonovergoten 7 februari. Ze wenste iedereen een kleurrijke maaltijd toe, een mooie toespeling om de veelkleurigheid van de gerechten. De dieprode bietensoep waarmee het diner begon was hierin meteen de blikvanger. Wat een topper. Ingrediënten: rode bieten, rode wijnazijn, bouillonblokjes, zoete anijsdrank en creme fraiche, met garnituur van gefruite ui, paddenstoelen en appel. Makers: Hans Lasonder en Ellen & Henk.
Daarna het hoofdgerecht: pompoencurry met rijst, naanbrood en Indiase yoghurtdip. Die pompoencurry lijkt wel van de gaarkeuken, schertste mijn tafelgenoot, terwijl hij er met een knipoog flink van nam. Nee, onmundeg fien-op-den-tand is hij niet, want hij lust alles. Het gerecht was van Marianne. Voor de Indiase yoghurtdip tekende Charon Winkelhorst.
Bij het hoofdgerecht was een winterposteleinsalade van boer Piet van de Dennenkamp. Dit plantje is vaak ook in het wild of in zelfs in de eigen tuin te vinden. Het komt hier in het oosten van het land veel in het wild voor omdat het een sterke voorkeur voor zandige gronden heeft. Verder heeft het behoefte aan constant vochtige grond. En juist dat is deze winter het geval. Het toetje was limoenmousse, gemaakt door Marianne Blaauboer. Een luchtige en vooral lekkere afsluiting.

Compleet
Begin januari kampte het Eetcafé-team door ziekte nog met veel uitvallers bij koks en bediening, maar nu was het volledige team weer present. Alie, Charon, Chris, Greet, Ellen, Hans, Henk, Jaqueline, Marco, Maria, Marianne, Martin, Peter en Wolf zaten tussen de bedrijven door gezamenlijk net zo te smullen als de ruim veertig gasten in de eetzaal. Onder hen waren ook hele jonge gasten, zoals de bijna 1-jarige Loet Odink. Zijn oudere broer Dieks ging al met Wolf mee naar de keuken. Misschien wordt hij wel de toekomstige kok.
Het volgende diner is op dinsdag 7 maart in Den Hof. Inloop vanaf 17.30, maaltijd om 18.00 uur. Opgave bij Alie Sieben, tel. 0545-431656 of via e-mail: aliesieben@hotmail.com.