Praten en zingen en luisteren bij KinderKerk
in de Antoniuskerk

REKKEN - Op 19 maart is er weer KinderKerk om 11.00 uur in de Antoniuskerk in Rekken. Het verhaal van Zacheüs staat ditmaal centraal. 

Jezus loopt door Jericho. In die stad woont Zacheüs. Hij is heel erg rijk, maar hij heeft zijn geld niet op een eerlijke manier verdiend. Zacheüs wil Jezus graag zien, maar hij kan niet over de mensen heen kijken. Daarom klimt hij in een boom. Jezus kijkt omhoog. “Zacheüs, ik wil bij jou eten”, zegt hij. De mensen beginnen te mopperen. Waarom wil Jezus bij zo’n slechte man eten? Vanaf die tijd wordt Zacheüs een andere man. Hij geeft het geld, dat hij niet eerlijk heeft verdiend, terug aan de mensen.

Daarover gaan de kinderen met elkaar praten en zingen en luisteren ze naar het verhaal van ‘Zacheüs de tollenaar’. Natuurlijk kijken de kinderen ook weer wat er in de geheimdoos zit. En collecteren ze voor de voedselbank. Het gaat om houdbare levensmiddelen of drogisterijartikelen.

Na afloop van de dienst is er voor iedereen iets te drinken en kunnen ze een kleurplaat maken. De organisatie van de Kinderkerk hoopt dat ze weer veel kinderen met hun ouders/begeleiders mogen ontmoeten op 19 maart.