Tennis- en Padelvereniging Smash Neede houdt in april een SeniorPLus tennistoernooi. Foto: PR/KNLTB
Tennis- en Padelvereniging Smash Neede houdt in april een SeniorPLus tennistoernooi. Foto: PR/KNLTB Bert Treep

Eerste SeniorPlus tennistoernooi in Noordoost Achterhoek

NEEDE – Meedoen aan een tennistoernooi is leuk. Als deelnemer ontmoet je andere spelers dan die van de eigen vereniging en je komt op andere plekken. Maar als het leeftijdsverschil te groot wordt, dan gaat de animo er snel af. Diverse sporten organiseren daarom onderlinge uitwisselingen voor bepaalde leeftijdscategorieën waarbij naast het sportieve element vooral de gezelligheid een rol speelt.

Door Rob Weeber

Voor tennis is er het zogenaamde SeniorPlus toernooi. Dit wordt door geheel Nederland gespeeld, maar is nog nooit in de Noordoost Achterhoek georganiseerd. SeniorPlus tennis is voor de leeftijd vanaf 50 jaar. De bedoeling is dat men op een dag drie of vier dubbelpartijtjes speelt van ongeveer 45 minuten. Het gaat niet om de uitslagen en de speelsterkte wordt er niet door beïnvloed.

Tennis- en Padelvereniging Smash Neede organiseert als eerste vereniging in Noordoost Achterhoek een SeniorPlus tennistoernooi, op 14 april van 9.30 tot 16.30 uur. Voor dit toernooi kunnen spelers van 50 jaar en ouder inschrijven.  Locatie is Smash Neede, Kronenkamp 8. De categorieën zijn: dames, heren en gemengd dubbel 7, 8 en 9. Kosten bedragen 10 euro per persoon inclusief een kopje koffie/thee, lunch en borrelhapje. Eerst meer informatie inwinnen kan bij Johan Reessink, via jbreessink1955@kpnmail.nl. Inschrijving verloopt via Toernooi.nl.