Toneelvereniging ’t Loo speelt eind maart Streupers bij 
de Huve in Eibergen. Foto: PR
Toneelvereniging ’t Loo speelt eind maart Streupers bij de Huve in Eibergen. Foto: PR

Toneelvereniging ’t Loo presenteert: Streupers

Cultuur Eibergen

EIBERGEN - Toneelvereniging ’t Loo brengt op vrijdag 24 en zaterdag 25 maart een nieuw stuk op de planken. In Streupers gaat ‘t Loo terug naar het boerenleven in de begin jaren ‘70. Bedrijfsopvolging en de uitbreiding van het aantal hectaren grond zijn thema’s die spelen.

Op de boerderij van Heintje en Dientje van Aalten kabbelt het leven in de beginjaren ’70 rustig voort. Wanneer zij als pachtboer van de baron, over meer grond kunnen beschikken is er opeens een grote kans dat zoonlief Geert het bedrijf toch wil overnemen.
Maar ook buurman Lemersboer aast op meer grond. Wanneer hij zijn voorstel om zaken te doen met Dientje ziet stranden verzint hij een plan om toch zijn zin te krijgen. Dit zorgt voor spanning en irritatie in huize Van Aalten. Vooral Dientje heeft het zwaar. In hoeverre de inwonende opa en oma en vooral niet te vergeten huisvriend Willem Waps een helpende hand kunnen bieden is nog maar zeer de vraag.

De uitvoeringen zijn zowel op 24 als 25 maart in de Huve in Eibergen vanaf 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Kaarten kosten in de voorverkoop 8 en aan de kassa bij de zaal 10 euro. Verkoopadressen voor de voorverkoop zijn De Welkoop en de Huve in Eibergen. Bestellen kan ook telefonisch, bij Len te Velthuis, 06-13 42 87 21 of via e-mail naar tloobuurtvereniging@gmail.com.