De kidsrun en de urban fun run zijn onderdelen waarop de jeugd zich kan uitleven. Foto: PR
De kidsrun en de urban fun run zijn onderdelen waarop de jeugd zich kan uitleven. Foto: PR Geert van der Veer

Clinics op weg naar Eiberrun, met nieuwe urban fun run

Sport Eibergen

Startlocatie De Brink wordt gezellig sportplein

EIBERGEN - ASV houdt op zondag 4 juni de 23ste editie van de Eiberrun. Dit jaar starten de lopers vanaf De Brink in Eibergen. ASV tovert De Brink om in een gezellig sportplein samen met de ondernemers en de Horeca. Zo wordt het niet alleen leuk om deel te nemen maar ook om de deelnemers te komen aanmoedigen. 

Vanaf De Brink zet ASV een route uit van 5 kilometer richting het Mallumse buitengebied; deelnemers aan de 10 km lopen het rondje twee keer. Voor de kids zijn er twee afstanden, van ongeveer 750 en 1500 meter door het dorp. Om de jeugd te motiveren om te sporten wordt dit jaar een spectaculair onderdeel toegevoegd: de Urban Fun Run. Een korte maar uitdagende route dwars door het dorp, dwars door winkels en vol met obstakels. 

Het programma: 10.15 uur Carcare Groenlo Urban Fun Run voor de jeugd; 11.00 St. Gobain 10 km (inclusief InStijl Media bedrijvenrun); 11.00 Van Wijnen 5 km (inclusief InStijl Media bedrijvenrun); 12.30 Oqido korte kidsrun; 13.00 Oqido lange kidsrun (Ouders zijn welkom om mee te lopen met hun kinderen en ook G-atleten zijn van harte uitgenodigd om mee te doen met de kidsrun).

Bedrijvenrun
Een populair onderdeel van de Eiberrun is de bedrijvenrun. Bedrijven kunnen zich inschrijven met een team van minimaal 3 en maximaal 5 lopers. De tijden van de snelste 3 lopers tellen mee voor het klassement. De bedrijvenrun is een ideale en sportieve vorm van teambuilding.

Clinics
Om goed getraind aan de start te verschijnen organiseert ASV Eiberrun Clinics, voor zowel volwassenen als kinderen. Op 12 april gaan de Clinics4running van start, deze worden georganiseerd door BertVogel4Running, meer info en inschrijven op: www.bertvogel4running.nl. Speciaal voor kinderen tussen 4 en 13 jaar geven de jeugdtrainers van ASV dit jaar ook weer een Kids Clinic. Vier zondagochtenden (van 10.00 tot 11.15 uur) 30 april, 7, 14, en 21 mei. Onder begeleiding van een deskundige trainer wordt de jeugd op speelse wijze voorbereid op de Eiberrun. Meer info en inschrijven op: www.eiberrun.nl/kidsclinics.
Inschrijven kan tot 19 mei via eiberrun.nl of inschrijven.nl. Op deze websites staat ook meer over de inschrijfkosten en betalingsmogelijkheden.

Zondag 4 juni wordt de 23ste Eiberrun gehouden. Foto: PR