Workshop Veilig online bankieren bij de bieb. Foto: PR
Workshop Veilig online bankieren bij de bieb. Foto: PR Shutterstock

Gratis workshop ‘Veilig online bankieren’ in Eibergse bieb

Maatschappij

EIBERGEN -  Bibliotheek Oost-Achterhoek houdt op maandag 5 juni, vanaf 14.00 uur, in samenwerking met Regiobank Wormgoor Assurantiën, in de Bibliotheek Eibergen een workshop ‘Veilig online bankieren’. De workshop is gratis te bezoeken. Aanmelden is wel noodzakelijk en kan in één van de vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek, of via www.oostachterhoek.nl/veiligonlinebankieren.

Voorkom fraude, phishing en andere vormen van internetcriminaliteit, dat is het thema van deze workshop. Internetcriminaliteit is een veelvoorkomend probleem, met name doordat steeds meer bankzaken en transacties online plaatsvinden. Hoe voorkomt men online fraude of diefstal van z’n financiële gegevens? Tijdens de gratis workshop ‘Veilig online bankieren’ leert de deelnemer, met hulp van medewerkers van RegioBank Wormgoor Assurantiën, hoe internetcriminelen te slim af te zijn.

Het is niet altijd duidelijk of je te maken hebt met internetcriminelen. Zij kunnen zich namelijk voordoen als medewerker van een bank en om codes of persoonlijke informatie vragen. Welke gegevens kan men wel en niet delen en in welke situatie? En wanneer moet men een website, e-mail of ander bericht wantrouwen? Tijdens de interactieve workshop leren de deelnemers hoe ze internetcriminaliteit herkennen aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Zo krijgt men te zien hoe cybercriminelen proberen iemand digicode, pincode of andere inloggegevens te ontfutselen. Ook leert men hoe nepmailing of nepberichten via Whatsapp te herkennen. De workshop is bestemd voor iedereen die internetcriminelen te slim af wil zijn. Men hoeft geen lid te zijn van de bieb of klant van de Regiobank. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar dus snel aanmelden is verstandig.