ASV houdt eerste editie Midzomerwandeling

EIBERGEN - De Achterhoekse Sportvereniging (ASV) Eibergen houdt op zondag 25 juni haar eerste Midzomerwandeling.

"Het idee achter de Midzomerwandeling is ontstaan om wandelaars uit Eibergen en omgeving kennis te laten maken met het prachtige gebied in en rondom Eibergen", zo laat Tineke de Graaf, sinds 2019 Wandeltrainer bij ASV, weten. 

Er valt voor heel veel liefhebbers van de wandelsport nog steeds veel te ontdekken, ook in de eigen omgeving, weet deze wandeltrainer. "Steeds weer hoor ik van wandelaars, die starten bij ASV in een wandelgroep, hoe verrast ze zijn om te wandelen over paden waar ze nog nooit geweest zijn. En dat zo dicht bij huis." Voor De Graaf en ASV reden om werk te maken van een prachtige zomerwandeltocht.

Kenmerkend voor het gebied in en rondom Eibergen, is zijn prachtige natuur en afwisselend landschap van hoge essen, bospaden, kerkenpaden, de Berkel en haar prachtige watervogels, speciaal natuurlijk de ijsvogel. 

De Midzomerwandeling kan worden gestart op zondag 25 juni, tussen 09.00 en 11.00 uur. De start- en finishlocatie is ASV Eibergen, op Sportpark de Bijenkamp, Rietmolenseweg 6 a in Eibergen. Deelnemers hebben de keuze uit drie afstanden, 5, 10 of 15 kilometer (de route van de 15 km is een combinatie van die van de 5 en 10 km).

Kosten voor deelname bedragen 3 euro voor leden van ASV of de KWbN; 4 euro voor alle overige deelnemers (contant en pinnen is mogelijk). Deelname aan de wandeling is op eigen risico. Er is geen leeftijdsgrens. De routes zijn niet geschikt voor rolstoelen, of kinderwagens. Honden mogen, mits aangelijnd, meewandelen.

Voor meer info kan men kijken op de website van ASV Eibergen.

www.asveibergen.nl