Gert-Jan Segers preekt in Oude Mattheüs

Algemeen

EIBERGEN - Gert-Jan Segers is een Nederlands politicus, zendeling en schrijver. Hij was tot begin 2013 directeur van de Mr. G. Groen van Prinsterer Stichting, het wetenschappelijk instituut van de ChristenUnie. Sinds 20 september 2012 is hij Tweede Kamerlid voor deze partij en sinds 10 november 2015 voorzitter van de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie. Op zondag 6 november is hij te gast in de Oude Mattheüs in Eibergen. Aanvang 15.00 uur.

Segers groeide op in Leeuwarden en doorliep daar de middelbare school. Vervolgens studeerde hij politicologie aan de Rijksuniversiteit Leiden. Daarna werkte hij als medewerker bij de Tweede Kamerfractie van de RPF.

In 1999 werkte Segers een jaar bij de Evangelische Omroep als journalist voor Radio 1. Daarna werd hij door zijn kerkelijke gemeente in Leiden en namens de Gereformeerde Zendingsbond uitgezonden naar Egypte. Van oktober 2000 tot juni 2007 was Segers in Caïro coördinator van een christelijk toerustingscentrum. Daarna vertrok hij naar Washington D.C., waar hij aan de School of Advanced International Studies van de Johns Hopkins University een master haalde met als specialisatie Westers-Islamitische betrekkingen en het Midden-Oosten.

Van 1 juli 2008 tot september 2012 was Segers directeur van het wetenschappelijk instituut van de ChristenUnie. In die functie wilde hij onder andere vanuit de ChristenUnie een bijdrage leveren aan het integratiedebat en de rol van moslims daarin.

Gert-Jan Segers heeft een hart voor ontwikkelingssamenwerking en vindt het geweldig om betrokken te zijn bij het werk van Compassion. Compassion wil gehoor geven aan Gods opdracht om op te komen voor kansarme kinderen in ontwikkelingslanden. Deze kinderen leven in armoede en dat heeft veel gevolgen voor hen: geestelijk, fysiek, economisch en sociaal/emotioneel. Compassion wil hen een leven in vrijheid bieden, zodat ook deze kinderen echt kind kunnen zijn om vervolgens op te groeien tot volwassen mensen. Christenen die verantwoordelijkheid dragen in hun omgeving en verschil maken.

Er is info aanwezig over het werk van Compassion en ook de collecte in de dienst is bestemd voor deze organisatie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant