Pannenkoeken bakken in de Bloesem. Foto: PR
Pannenkoeken bakken in de Bloesem. Foto: PR

Pannenkoeken bakken in de Bloesem

Algemeen

NEEDE - Waarschijnlijk kennen de meesten onder ons wel het programma 'Heel Nederland bakt'. Maar eigenlijk zou die titel niet op taart en cake moeten slaan, maar op een heel ander product, namelijk de pannenkoek. Afgelopen vrijdag 24 maart vond al voor de elfde keer de Nationale Pannenkoekdag plaats, waaraan meer dan 1100 basisscholen meededen. Het is de dag waarop de ouderen in de buurt in het zonnetje worden gezet door basisschoolleerlingen.

Door Rob Weeber

In Neede bakte de Kardinaal Alfrinkschool ze weer lekker bruin dit jaar. Plaats van handeling was het woonzorgcomplex De Bloesem van Sensire. In de loop van de ochtend meldden zich 20 leerlingen van groep 8 onder leiding van groepskracht Anne Janssen bij het woonzorgcomplex. Vergezeld van het complete starterspakket, aangeboden door de twee landelijke bedrijven die de Nationale Pannenkoekdag organiseren, splitsten de leerlingen zich op tussen de twee huiskamers van het complex en begonnen met de voorbereidingen, beslag maken, tafels dekken etc. Daarna werd het vuur onder de pannen aangezet en werden de eerste pannenkoeken zichtbaar.
Zorgmedewerker Simone Middelhuis was verheugd met alle aandacht. "Het is de eerste keer voor ons, maar we zien het graag terugkeren. De interactie tussen jong en oud die er ontstaat is belangrijk voor onze bewoners. Het prikkelt en betekent afwisseling in de dagelijkse routine. We zouden graag meer van dergelijke initiatieven zien."
Volgens leerkracht Anne Janssen is het belangrijk dat de leerlingen leren om iets voor anderen te doen. En de kinderen zelf? Die waren druk en enthousiast. Hun bakkunst was of van papa afgekeken of door oma aangeleerd. Maar ook de site van de Nationale Pannenkoekdag bracht uitkomst met lekkere recepten. In ieder geval bakten ze er heel wat van.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant