Café Doodgewoon voor Oost-Achterhoek

Algemeen

REGIO - Bij Kaasboerderij Weenink in Lievelde vindt op dinsdag 9 mei een middageditie van Café Doodgewoon plaats. Het thema van de bijeenkomst is: 'De notaris legt uit'. De inloop is vanaf 14.30 uur, het programma begint om 14.45 uur en eindigt rond 16.00 uur.

Café Doodgewoon is een ontmoetingsplek in Oost Achterhoek waar thema's over palliatieve zorg besproken worden. Het is een trefpunt voor mensen met een levensbedreigende ziekte, hun familie, vrienden en andere belangstellenden. Het netwerk palliatieve zorg Oost Achterhoek heeft het initiatief genomen om deze avonden te organiseren. Er zijn altijd meerdere ervaren vrijwilligers en hulpverleners aanwezig: geestelijk verzorgers, medewerkers van hospice de Lelie en VIT- hulp bij mantelzorg.

Op deze bijeenkomst, dit keer dus in de middaguren, is notaris Erik Oostrik te gast, die vragen bespreekt als: Wat houdt een levenstestament in en hoe wordt dit opgesteld?, Wat is het verschil met een testament?, Wat houdt erfrecht in?, Waarom is het notarieel regelen van wensen belangrijk?, kortom wat kan er allemaal wettelijk geregeld worden voor de laatste fase van het leven en daarna.

Er is volop ruimte om vragen te stellen. En er is een informatietafel met flyers, boeken en het magazine 'Pal voor u'. GUV sponsort een deel van deze middag. later dit jaar staan nog bijeenkomsten op het programma, op 7 september over uitvaart en op 14 november over het hospice.


www.netwerkpalliatievezorg.nl/oostachterhoek

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant