De optocht is een publiekstrekker. Foto: Jelle Boesveld
De optocht is een publiekstrekker. Foto: Jelle Boesveld

Pinksterkermis Noordijk

Algemeen

NOORDIJK - Het programma voor de pinksterkermis is rond. Het is de stichting Pinksterkermis Noordijk dit jaar wederom gelukt wijzigingen en nieuwe onderdelen in het overvolle programma in te passen, waarmee de PiNo het Noordijkse pinksterfeest nog completer voor jong en oud wil maken.

Het Pinksterfeest start vrijdagmiddag 2 juni traditiegetrouw met de spelletjes voor de basisschoolkinderen uit Noordijk, op het feestterrein. Ter afsluiting van deze gezellige middag worden rond 15.30 uur de ballonnen voor de ballonwedstrijd opgelaten op het feestterrein. Hierna kunnen de kinderen deelnemen aan het doeltrappen op het feestterrein. Ook dit jaar is er het familie- en bedrijvenuurtje. Het begint om 16.30 uur.

's Avonds in de tent gaat het feest om 19.30 uur van start met de soundmix & playback show. "Wij rekenen ook dit jaar weer op een grote deelname van zowel jong als oud en natuurlijk een overvolle zaal", aldus de organisatie. Aansluitend draait dj Martijn Koedam muziek.

Zaterdagmiddag 3 juni om 13.30 uur starten de feestelijkheden met de optocht, thema dit jaar is Media. Na de optocht vinden de volksspelen zoals doelschieten, dogcartrijden, ringrijden, sjoelen en darten plaats. De zaterdagavond wordt afgesloten met PPM BAND, een cover band met een breed aanstekelijk repertoire.

Op de zondag is er beachvolleybal. Aanvang 13.00 uur, einde van het toernooi 19.00 uur. De organisatie is geheel in handen van een vriendengroep uit Noordijk.

Op maandag is de start van de dag met om 9.00 uur het ophalen van de Schutterskoning van 2016, Sander Oonk met medewerking van muziekvereniging Concordia. Hij zal op het feestterrein om 10.00 uur als eerste aanschuiven en hiermee de opening verrichten van de vierde editie van het Noordijks Ontbijtbuffet voor alle Noordijkers.
Door de afgevaardigde van de gemeente Berkelland wordt rond 11.00 uur het eerste schot gelost van het vogelschieten voor dames en heren. Tevens zullen dan ook de andere volkspelen starten, waaronder jeugdvogelschieten, kaart- en klosjesschieten.
Ook dit jaar zien we al weer uit naar de stoelendans voor dames van 16 jaar en ouder, zo rond de klok van 13 uur, wat weer een prachtige titanenstrijd zal worden onder leiding van dweilband de BelleBloazers uit Eibergen.

In de tent speelt 's middags evenals vorig jaar de zeer populaire band Hike. Met een bezetting van vijf man zullen zij voor een daverende muzikale afsluiting van het pinksterfeest 2017 gaan zorgen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant