Op 23 en 24 augustus trekt de stoet door Rekken. Foto: PR
Op 23 en 24 augustus trekt de stoet door Rekken. Foto: PR

Dahliacorso Rekken een van de mooiste

Algemeen

REKKEN - Op 23 en 24 augustus is het Rekkense bloemencorso. In totaal trekken twaalf grote wagens en ongeveer dertig kinderwagens door het buitengebied van Rekken. Het dahliacorso van Rekken is niet het grootste maar wel een van de mooiste corso's van Nederland. Er worden 1,2 miljoen dahliabloemen verwerkt tot prachtige creaties.

Rekken is een kerkdorp van 1200 inwoners. Al meer dan honderd jaar wordt er een optocht gehouden tijdens het jaarlijkse Volksfeest. De optocht is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een groots dahliacorso. Het mooie van het corso in Rekken is dat de wagens worden gebouwd zonder grote externe hulp en zonder grote sponsoren. Op de wagens mogen er geen andere bloemen of producten worden gebruikt dan dahliabloemen. Dit houdt in dat bouwers soms zeer creatief met de dahliabloemen om moeten gaan om iets uit te beelden.
De grootte van de wagens is aangepast aan de route die gereden wordt. Laaghangende takken laten het niet toe om enorme hoge wagens te bouwen, dus wordt er in Rekken veel meer naar de kwaliteit gekeken. De uit dahliabloemen vervaardigde mozaïeken zijn dan ook van zo'n hoge kwaliteit.
De optocht trekt op woensdagmiddag vanaf 14.00 uur door de straten (buitengebied) van Rekken, op donderdagmorge is tevens de optocht te bewonderen op de grens bij Oldekotte, hier staan de wagens tussen 10.30 uur en 11.30 uur opgesteld op de grensovergang om mensen vanuit Vreden en omgeving van deze pracht te laten genieten. Tot zondag staan de wagens opgesteld in het centrum van Rekken.
Voor verdere informatie kan men terecht op de website: www.bloemencorsorekken.nl of de facebookpagina: Bloemencorso Rekken.
Iedereen is welkom om de bloemenpracht te komen bewonderen. Toegang is gratis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant