Voorzitters Rick Bolster (l) en Jordy Veldhuis met het speciale jubileumshirt van de supportersvereniging FC Twente Rietmolen/Neede. Foto: PR

Voorzitters Rick Bolster (l) en Jordy Veldhuis met het speciale jubileumshirt van de supportersvereniging FC Twente Rietmolen/Neede. Foto: PR

Supportersvereniging FC Twente Rietmolen/Neede bestaat tien jaar

Maatschappij

RIETMOLEN-NEEDE - Het was op 23 maart feest bij De Olde Mölle in Neede. Daar werd het tienjarig bestaan van supportersvereniging FC Twente Rietmolen/Neede gevierd. Zo’n 150 leden van het 300 man tellende supporterscollectief waren naar De Olde Mölle getogen om de innige band met hun geliefde voetbalclub extra glans te geven.

Door Rob Weeber

De supportersvereniging FC Twente Rietmolen/Neede kent twee voorzitters, Jordy Veldhuis voor Neede en Rick Bolster voor Rietmolen. Aan tafel zit Jordy Veldhuis (42), doordeweeks een nuchtere ondernemer, maar in de weekenden dat Twente thuis speelt een fanatiek supporter in het stadion. “Wij hebben een actieve, meelevende supportersclub van driehonderd leden annex jaarkaarthouders die allemaal hun hart aan FC Twente hebben verpand. Maar we zijn gematigd fanatiek. Het gaat ons puur om het plezier tijdens de wedstrijden en de steun aan de ‘eigen’ club. Daar hoort ook een biertje bij, maar je zult er ons nooit mee zien gooien.” Samengaan met andere supportverenigingen ziet hij niet zo snel gebeuren. Het is vooral de lokale band die de eigen sfeer binnen de vereniging bepaalt. Bij iedere thuiswedstrijd rijden er maar liefst drie bussen vanuit Neede naar Enschede.
FC Twente kent volgens hem 32 supportersgroepen die allemaal officieel erkend zijn door de voetbalclub. “Om als supportersvereniging erkend te worden moet je best veel werk verzetten. Zo moet je statuten aanleveren en nog veel meer informatie. Als dat goed is, krijg je het eerste jaar de status ‘aspirant’. Pas na een jaar word je officieel erkend.”

Invloed
Veel invloed op het beleid van de club heeft een supportersvereniging niet, hoewel er wel een officieel supportersverenigingscollectief is dat regelmatig overleg heeft met de club. “Soms zou je wel iets meer te zeggen willen hebben,,” erkent Veldhuis, “maar aan de andere kant heeft Twente een goed bestuurde organisatie. De club doet het bovendien sportief ook erg goed.”

Een feestje bouwen zit de supporters in het bloed. Ieder jaar is er wel een vanuit de vereniging, maar zo groot als bij het tienjarig bestaan was het nog niet. Onder meer oud-speler Jeroen Heubach, oud-trainer Jan van Staa, oud-jeugdspeler Nick Hengelman en Twente-watcher Leon ten Voorde gaven akte de presence en spraken openhartig over hun ervaringen bij Twente. “Het was een geweldig mooi feest en dat heeft geresulteerd in het besluit dat we niet meer zolang willen wachten met een volgend groot feest. Daarom kijken we nu al vooruit naar het 12,5-jarig bestaan. Ook dat gaat weer groots gevierd worden.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant