Markant, AmaZing en 4 Inspiration zongen tijdens het troostconcert. Foto: Willy Bremer

Markant, AmaZing en 4 Inspiration zongen tijdens het troostconcert. Foto: Willy Bremer

Veel troostzoekers bij concert Wereldlichtjesdag

Religie

RUURLO - Het troostconcert op Wereldlichtjesdag in de Willibrorduskerk in Ruurlo is zaterdagavond goed bezocht. Het was net zo druk als bij de vorige week gehouden oecumenische viering.

Op Wereldlichtjesdag wordt wereldwijd stilgestaan bij ouders die een kind verloren hebben. Het verdriet om het gemis van een kind draag je een leven lang mee. Maar het zijn niet alleen de ouders die geraakt worden, ook grootouders, broers en zussen worden diep getroffen als het leven van een kind, als een bloem in de knop afbreekt.
Vol overgave zongen Markant, AmaZing en 4 Inspiration toepasselijke liederen. De betekenis van elke gezongen tekst werd van tevoren toegelicht en ondersteund met gedichten. Het zal menigeen troost hebben geboden. Bij binnenkomst kon er een herinneringsster of -hart gemaakt worden. Deze werden bij aanvang van de dienst eerbiedig naar voren gedragen en bij het kindje Jezus in de prachtig opgebouwde kerststal geplaatst. Zoals men weet is het kindje Jezus een van de vele personen die vóór zijn of haar ouders overleden is én die na zijn dood nog steeds een enorme invloed op de mensheid heeft.

Misschien biedt onderstaande stukje tekst van ‘de steen’ nog wat een beetje extra troost.

Ik heb een steen verlegd,
in een rivier op aarde.
Nu weet ik dat ik nooit zal zijn vergeten.
Ik leverde bewijs van mijn bestaan.
Omdat, door het verleggen van die ene steen,
de stroom nooit meer dezelfde weg zal gaan.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant