In totaal namen zaterdag in Ruurlo negen teams deel aan de jeugd Berkelcompetitie badminton. Foto: PR

In totaal namen zaterdag in Ruurlo negen teams deel aan de jeugd Berkelcompetitie badminton. Foto: PR 

Regionale Berke jeugdcompetitie badminton weer van start

Sport

RUURLO – Het kwam er de laatste tijd maar niet van de grond om weer een onderlinge regionale jeugdcompetitie badminton op touw te zetten. De ene vereniging had geen jeugdafdeling meer en andere verenigingen namen met jeugdleden aan de bondscompetitie deel.

Door Jan Hendriksen

Samen met badmintonclub Babo uit Borculo en LBC’72 uit Lichtenvoorde heeft Badmintonclub Ruurlo echter de regionale jeugdcompetitie weer opgepakt. Vier weken geleden werd er afgetrapt in Lichtenvoorde. Dit werd door de jeugdleden zeer goed ontvangen en ze konden bijna niet wachten tot de volgende ontmoeting.
Badminton Club Ruurlo was afgelopen zaterdag dan ook gastheer voor de tweede speelronde van deze onderlinge competitie: de zogenaamde Berkelcompetitie. In totaal namen negen teams deel: Badmintonclub Ruurlo met vier teams, Babo met twee teams en LBC’72 met drie teams. De tweetallen speelden tegen alle teams. Dus ieder team speelde acht wedstrijden van acht minuten.
Als eerste eindigden de teams van Ruurlo 1 en 3 met veertien punten. Tweede werd Lichtenvoorde 1 met twaalf punten en op een gedeelde derde plaats eindigde Lichtenvoorde 2 en 3 en Ruurlo 2 met elk acht punten.
Op zaterdag 20 april vindt de derde speelronde in de Borculose sporthal ‘t Timpke plaats. Aanvang is om 13.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant