De burgemeester neemt gemeentelijke WhatsApp in gebruik. Foto Rob Stevens
De burgemeester neemt gemeentelijke WhatsApp in gebruik. Foto Rob Stevens

Nieuw gemeentelijk communicatiekanaal

Algemeen

BERKELLAND - Wie een prangende of minder prangende vraag aan de gemeente heeft kan die nu ook via WhatsApp stellen. WhatsApp is een gratis berichtenservice waarmee je een tekstbericht stuurt. Het is een nieuwe online mogelijkheid om gemeentelijke informatie te verkrijgen.

De gemeente tracht tijdens werkweken binnen 24 uur antwoord te geven op, via dit nieuwe medium, gestelde vragen. In de praktijk verwacht men dat dat vaak al sneller zal zijn. Alleen in en rond het weekeinde kan het wat langer duren. In Nederland maken al meer dan tien miljoen mensen gebruik van WhatsApp.
Burgemeester Joost van Oostrum: "Niet iedereen heeft natuurlijk een smartphone. Zij kunnen gewoon gebruik maken van het 'normale' telefoonnummer 0545-250250. Dat geldt natuurlijk ook voor anderen, net als de gemeentelijk website waar veel informatie op te vinden is. WhatsApp is een nieuwe onlinemogelijkheid met de gemeente te communiceren. De vragen mogen over van alles gaan. We staan nog maar aan de vooravond van allerlei nieuwe digitale communicatiemogelijkheden. We zitten als gemeente wat dat betreft 'in wielertermen' in de kopgroep, maar liggen niet helemaal voorop. Dat vermindert de kans dat je met allerlei aanvangsproblemen te maken krijgt."
Tijdens de wekelijkse persconferentie neemt de burgemeester het WhatsApp nummer min of meer officieel in gebruik met een bericht aan het contactcentrum waar de berichten worden ontvangen, beantwoord of intern voor beantwoording worden doorgestuurd. Luttele seconden nadien krijgt hij het antwoord van de contactgroep op zijn vermoedelijke succeswens binnen: 'Wij gaan ons best doen'. Het gemeentelijk WhatsApp telefoonnummer is 06-14975600.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant