Daisy met chauffeur Joop Bark na de allerlaatste rit met de Naoberbus van school naar huis. Foto: PR

Daisy met chauffeur Joop Bark na de allerlaatste rit met de Naoberbus van school naar huis. Foto: PR

Laatste autorit van Daisy met de Naoberbus

Vervoer

NEEDE - Daisy Tetteroo heeft van de week de laatste rit gemaakt met de Naoberbus. De tiener, die eind vorig jaar in deze krant vertelde over haar ervaringen met de Naoberbus heeft afscheid genomen van haar school in Groenlo. Zij vervolgt de komende tijd haar stage in Neede. Dit betekent dat zij niet meer afhankelijk is van de deur tot deur vervoer van de Naoberbus. “De Stichting wenst haar alle succes en ziet haar met lede ogen gaan omdat ze een graag gezien gast was”, laat voorzitter Pieter Heijboer namens de stichting weten.

Tetteroo uit Neede heeft een aangeboren loopbeperking en loopt met een looprek. Hierdoor kan zij van de normale busverbinding geen gebruikmaken. Dankzij het dagelijkse vervoer van de Naoberbus vanuit haar woonplaats naar het Graafschap College in Groenlo kon zij toch haar MBO-opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker volgen. Zij vertelde dat haar ouders beiden werken en dat de Naoberbus uitkomst bood in het vervoersprobleem. Inmiddels beschikt Daisy over haar rijbewijs, waardoor ze voor vervoer niet meer afhankelijk hoeft te zijn van anderen. Hoewel zij destijds duidelijk maakte dat de vele ritjes met de Naoberbus ook niet bepaald een straf waren: “Dat zijn gezellige ritjes”, zei zij daarover. 

De Noaberbus biedt maatwerk. Op afspraak haalt en brengt de stichting klanten van deur tot deur binnen de gemeente Berkelland én naar Groenlo en Lochem. Al tien jaar lang zijn dat jaarlijks vijfduizend klanten per jaar. Een rit boeken met de Noaberbus kan via de plannerstelefoon: 06-13839915. Dat nummer is dagelijks telefonisch bereikbaar tussen 09.00 en 12.00 uur. Na 12.00 uur staat de voicemail aan. Op de voicemail kan men de aanvraag voor een rit inspreken. De planner belt dan de andere dag terug.


www.naoberbus.nl

Theo Venderbosch, Pieter Heijboer en Daisy Tetteroo. Foto: Rob Stevens

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant