Drumfanfare Crescendo zal voorafgaand aan het concert een rondgang verzorgen. Foto: PR
Drumfanfare Crescendo zal voorafgaand aan het concert een rondgang verzorgen. Foto: PR

Midzomer-avondconcert Crescendo

Algemeen

NEEDE - Zoals elk jaar op of rond de langste dag van het jaar organiseert Crescendo haar midzomer-avondconcert, dit jaar op zaterdagavond 23 juni bij de scholengemeenschap het Assink aan de Julianastraat 12 in Neede. Dit jaar mag de vereniging meerdere gasten verwelkomen.

De Drumfanfare van Crescendo zal voorafgaand aan het concert een rondgang verzorgen door de straten rond het Assink en de mensen verwelkomen bij de aanvang van het concert om 19.00 uur.
De jeugd van Crescendo zal onder leiding van Rianne Damhuis het concert openen. Alle jeugdafdelingen van Crescendo zullen van zich laten horen. De blokfluitgroep, de samenspelgroep, het leerlingenorkest en de jeugdslagwerkgroep. Apart maar ook samen hebben ze een leuk programma ingestudeerd.
Daarnaast laten ook de kinderen van de leerorkesten onder leiding van Maartje Zomer horen wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd.
Crescendo zoekt graag verbinding met de 'buurorkesten' en is blij dat als gast voor haar midzomer-avondconcert het orkest van Excelsior Gelselaar onder leiding van Mark te Breul een optreden geeft met heerlijke luchtige muziek.
Het orkest van Crescendo onder leiding van Hans Schippers zal het concert afsluiten, met onder andere de 'Sonata for Flute' van Francis Poulenc met als solist Kirsten Hietland. Crescendo zal haar bij dit stuk ook begeleiden tijdens haar D-examen dwarsfluit op dinsdag 26 juni.
Iedereen is van harte uitgenodigd om te komen kijken en luisteren op zaterdag 23 juni vanaf 19.00. Crescendo hoopt het concert buiten te kunnen geven maar als het slecht weer is, gaat zij naar binnen. De vrijwilligers van de Dr. van Gellicumzaal zorgen voor een drankje.
Er zijn stoelen aanwezig maar voor wie zelf een (luie) stoel wil meenemen, mag dat natuurlijk ook.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant