Concentratie alom, tijdens de Shortgolf clubkampioenschappen. Foto: PR
Concentratie alom, tijdens de Shortgolf clubkampioenschappen. Foto: PR

Marian Wansink en Erik Groot Obbink Shortgolf clubkampioenen

Algemeen

EIBERGEN - Onder tropische weersomstandigheden werden door in totaal 19 deelnemers de vier rondjes gelopen van de Shortgolf Berkelland Clubkampioenschappen 2018. Omdat het aantal deelnemers kleiner was dan verwacht, had de organisatie afgezien van een opdeling in een een A- en een B-groep (gevorderden en beginners).

Aan het eind van twee vermoeiende dagen konden er twee geheel nieuwe winnaars worden gefeliciteerd met hun titel clubkampioen 2018. Beide winnaars ontvingen de wisselprijs, alsmede een persoonlijk aandenken.
Bij de dames was dat Marian Wansink, die met een grote voorsprong de titel opeiste. Als tweede en derde eindigden hier Gerrie ten Elshof en Saskia Berents.
Bij de heren ging de titel naar de Erik Groot Obbink, die zich als eigenaar van ShortGolf Berkelland, nu ook een jaar lang kampioen van zijn baan mag noemen. Op geringe achterstand werden hier Kjell Roerink en Hans Wevers tweede en derde.

Tijdens het toernooi werd door Kjell Roerink het baanrecord verbeterd van 54 naar 53 slagen en werden er twee holes-in-one geslagen, en wel door Saskia Berents en Gerrit Hooisma. Alle deelnemers die een zogenaamde birdie (1 slag onder par) hadden gerealiseerd tijdens de vier rondes konden zich na afloop melden voor een poging om met één slag zo dicht mogelijk een bepaalde hole te benaderen. Rinus Bolster ging met deze extra prijs naar huis.

Uit de cijfers blijkt dat het spelniveau aan de top van het veld, maar ook over de volle breedte van het deelnemersveld, in het afgelopen jaar beter is geworden. Het totale deelnemersveld heeft 3% beter gescoord dan op basis van de persoonlijke handicap mocht worden verwacht. In 2017 kwam het gemiddeld aantal slagen over een ronde nog uit op 70,1. Nu in 2018 is dat gedaald naar 69,9 slagen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant